Сенсаційний скандал. Защітнікі Отєчєства продали чотири винищувача по 153 “дерев’яних” за штуку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.08.2009 22:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7740

У Москві новий скандал: невідомі посадовці продали невстановленим особам чотири важких винищувача МіГ-31 за ціною 153 рублі за штуку.

Відділ із нагляду за виконанням законодавства про протидію корупції прокуратури Ніжегородської області спільно з співробітниками Управління ФСБ Росії по Ніжегородськой області провів перевірку дотримання законодавства при продажі матеріальних цінностей, що зберігалися на оборонному підприємстві ВАТ «НАЗ «Сокіл», повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ.

Під час перевірки встановлено, що в період з 26 жовтня 2006 р. по 12 липня 2007 р. невстановлені посадові особи Приволзького територіального управління Федерального агентства по державних резервах по Приволзькому федеральному округу, використовуючи своє службове становище, незаконно включили в перелік матеріальних цінностей, що реалізовувалися з державного резерву, 4 планери (конструкція літака без двигуна та озброєння) МІГ-31. В результаті цього, надзвукові винищувач-іперехоплювачі дальньої дії, що зберігалися у ВАТ «НАЗ «Сокіл» та не підлягали продажу, були куплені підставною фірмою ТОВ «Металснаб», яка не мала права на торгівлю зброєю і військовою технікою.

При цьому оцінка вартості планерів літаків МІГ-31 проводилася однією з фірм-оцінювачів міста Нижнього Новгорода і була нею значно занижена. Так, згідно звіту про оцінку, вартість 1 планера літака МІГ-31 оцінена в 153 рублі. Дана величина вартості військової техніки була прийнята за початкову ціну при проведенні торгів і за цією ж ціною планери літаків реалізовані комерційній організації. Справжня ж вартість одного корпусу складає не менше 116 млн. рублів. Загальна сума заподіяного державі збитку від реалізації літаків МІГ-31 становить понад 466 млн. рублів.

В даний час місцеположення планерів літаків МІГ-31 не відоме.


Матеріали прокурорської перевірки були направлені в слідчі органи для вирішення питання про порушення кримінальної справи. За наслідками їхнього розгляду слідчим управлінням Слідчого комітету при прокуратурі РФ по Ніжегородськой області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 159 УК РФ (шахрайство, здійснене в особливо крупному розмірі).

Між тим, "продавці" офіційно повністю заперечують інформацію Генпрокуратури.

Після появи повідолення ГП РФ прес-служба оборонного підприємства "Сокіл" заявила, що конструкції планерів літаків МІГ-31 знаходяться на авіазаводі в Нижньому Новгороді і нікуди не вивозилися.

"Сокіл" не має ніякого стосунку до операції з продажу планерів літаків МІГ-31, про які мовилося в інформації прокуратури. Агрегати планерів з різною мірою готовності, як і раніше, знаходяться в цехах підприємства, повідомив керівник прес-служби Ігор Черніченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.