Акція фізичного спротиву діям “братків у рясах”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.08.2009 18:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7745

Ініціативна група мешканців Голосіївського району столиці, що втратили землю та житло через рейдерські дії представників монастиря Китаївська пустинь, планує провести акцію фізичного спротиву діям монастирського керівництва й повернути власне майно.

Жорсткі протести з цієї проблеми тривають вже понад два тижні. Громадяни звертались до Митрополита Володимира (Сабодана) з проханням припинити незаконні дії його підлеглих, повідомляє пресс-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності за інформацією ініціативної групи мешканців Голосіївського району «Наше Китаєво».

Також було звернення до керівника МВС Ю.Луценка, де постраждалі вимагали від нього взяти ситуацію під власний контроль та негайно припинити беззаконня.

Проте, керівництво УПЦ(МП) та очільник МВС знову жодним чином не відреагували на факти численних правопорушеннь збоку представників названого монастиря.

Тому 8 серпня 2009 р. потерпілі від незаконних дій проведуть силову акцію із повернення своєї власності. Крім того, учасники акції вимагатимуть, щоб до Китаївської пустині у суботу також прибули керівник МВС Юрій Луценко, Предстоятель УПЦ(МП) Митрополит Володимир (Сабодан), представники міграційної служби.

За даними ініціативної групи, на території монастиря упродовж десяти років методично здійснюються правопорушення як релігійного, так і кримінального характеру. Також стало відомо, що у монастирі незаконно проживають понад два десятки осіб, котрі є громадянами Росії.

Постраждалі стверджують, що Свято-Троїцький чоловічий монастир є типовим кримінальним угрупуванням, головною спеціалізацією якого є рейдерське захоплення землі у межах м.Києва. Відповідні свідчення будуть надані журналістам.

У суботу, 08.08.2009, в урочищі Китаєво, вперше в Україні відбудеться масова силова акція громадського спротиву, яка, на переконання її організаторів, має започаткувати процес відновлення українськими громадянами своїх прав, що нахабно порушуються «перевертнями у рясах».

Учасники акції також вимагатимуть від Митрополита Володимира (Сабодана) відлучити від церкви всю «братію» цього монастиря, як таких, що тривалий час свідомо вчинювали порушення низки засадничих релігійних канонів і тим самим зганьбили себе в очах вірної православної спільноти. Митрополиту Володимиру буде надана низка свідчень відвертого святотатства, що вчинялось керівництвом і монахами Китаївської пустині. Мова йде також про речі, які неприпустимі не лише для ченців – осквернення святинь, насильство, здирництво, хабарництво, шантаж.

За низкою цих фактів вже подані заяви про порушення кримінальних справ.

Акція оголошується безстроковою, протее її ініціатори розраховують власними силами повернути своє майно упродовж одного дня і дати повний розголос тому, що відбувалось під «дахом» Свято-Троїцької «обителі».

На жодні поступки представникам релігійної чи світської влади протестуючі більше йти не згодні. Вимагається повне виконання поставлених умов. Громадяни у повній мірі використають свої конституційні права й повернуть собі належне. Якщо Китаївська «братія» зважиться на сутичку й виставить проти людей своїх кримінальних «братків» - відбудеться фізичне протистояння.

Відповідати за нього будуть усі вищеназвані повноважні особи, які своєю бездіяльністю фактично спровокували таке критичне загострення конфлікту.

Початок о 10.00, 8 серпня 2009 (субота).
Київ, вул. Китаївська, 15
(Свято-Троїцький чоловічий монастир (Китаївська пустинь (УПЦ МП)


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.