Тарсюк закликав українців захистити власну державу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.08.2009 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7747

Лідер Народного Руху України Борис Тарасюк заявляє, що початок серпня був відзначений “черговим сплеском російської агресивної пропаганди, спрямованої проти України”.

Про це йдеться в заяві, в якій політик закликає патріотичні партії України, все громадянське суспільство виступити разом на захист незалежності та національної гідності держави.

Зокрема, Тарасюк зазначив, що "офіційна Москва використовувала річницю своєї агресії проти суверенної держави Грузії для виправдання порушень Статуту ООН і міжнародного права".

"При цьому замовчуються очевидні факти: використання військової сили, визнання маріонеткових утворень Абхазії і Південної Осетії, фактична військова анексія цих територій, визнання їхньої" незалежності ", ігнорування думки міжнародних організацій", - заявив політик.

Він також вважає, що "нічим іншим як втручанням у внутрішні справи України став" пасторський "візит глави Російської православної церкви, який супроводжувався цинічними заявами, що межують зі спробами нав'язати свій духовний диктат українського православ'я".

На переконання лідера НРУ, в цій ситуації не може не тривожити мовчання офіційного Києва. "Можливо, керівники держави, захопившись своїми канікулами, забули про свій обов'язок - захищати суверенітет своєї держави?" - зазначив Тарасюк.

Водночас, на його думку, відповідь на це зауваження зрозуміла: "Годуючі держави продовжують деструктивний курс самоїдства і взаємної боротьби! Так виглядає, що інтереси національної безпеки для них втратили вищу цінність! У дрібній грі за президентське крісло вони забули про інтереси держави, її народу, про свою відповідальність перед виборцями!"

"Сьогодні не залишається нічого іншого, як патріотичним партіям, всьому громадянському суспільству виступити разом на захист нашої незалежності та національної гідності. Разом не дамо зруйнувати принципи міжнародного права і топтати вищі національні інтереси держави! "- йдеться в заяві Тарасюка.

Як повідомлялося, Росія поводитиметься наступально у випадках спотворення спільної історії, особливо в питаннях перемоги у Великій вітчизняній війні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.