Справа Гонгадзе. “Репортери без кордонів” звернулися до Медведька

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.08.2009 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7748

"Репортери без кордонів" виступають за проведення експертизи черепа, що може належати Георгію Гонгадзе, незалежними експертами закордоном.

У листі до генпрокурора Олександра Медведька організація зауважує, що уважно стежить за розслідуванням справи Гонгадзе і має лише одне побажання:

"Усі, хто замовив убивство, повинні бути викриті та понести законне покарання незалежно від того, які високі посади вони обіймали чи досі обіймають".

"Це покарання буде сигналом для інших, як неодноразово заявляв Президент Віктор Ющенко", - наголошують в організації.

"Репортери без кордонів" поділяють переконання вдови Мирослави Гонгадзе та її представника Валентини Теличенко про необхідність оприлюднення свідчень генерала Олексія Пукача.

"Ми закликаємо вас подбати про оприлюднення всіх показів генерала Пукача з моменту його затримання. Це єдиний шлях продемонструвати, що і правосуддя, і політична влада рішуче орієнтовані на повне розслідування злочину незалежно від того, хто виявиться до нього причетним", - заявляють в організації.

"Репортери без кордонів" відзначають важливість проведення експертизи черепа, що може належати Гонгадзе, і заявляють про підтримку прохання Мирослави Гонгадзе та її представника про "проведення експертизи за межами України незалежними експертами в додаток до експертиз, які можуть бути проведені в Україні при потребі".

В організації сподіваються, що "після багатьох років безрезультатного слідства у справі про брутальне вбивство Гонгадзе, генпрокурор не буде проти оприлюднення свідчень генерала та проведення судової експертизи нещодавно виявленого черепа зарубіжною установою".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.