Війна у Грузії. Путін не полишає наміру вбити Саакашвілі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.08.2009 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7749

Президент Грузії Михайло Саакашвілі впевнений, що російський прем’єр Володимир Путін як і раніше має намір його вбити, реалізуючи свій план з відновлення радянської імперії.

Про це він заявив в інтерв’ю The Times.

Підтримка Сполучених Штатів і Европи, що "зберігається зараз, запобігає російському вторгненню з метою встановлення маріонеткового режиму", - заявив Саакашвілі.

Зростання напруженості на лінії фронту між Грузією і російськими військами, розміщеними в Південній Осетії і Абхазії, Саакашвілі пояснює тим, що Кремль випробовує Захід на міцність, мовиться в інтев’ю.

"У Путіна є всі резони напасти на нас і покінчити із справою. Але Путін - хлопець з вулиці, який все ще боїться поліцейського, а цього разу поліцейський подзвонив і застеріг його. Втім, цей хлопець стає відчайдушним. Із його точки зору, в Грузії справа не закінчена. Як тільки тобі щось не вдається, ти більше не господар свого району", - сказав Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, Путін хоче розгромити Грузію, щоб знов здобути повний контроль над Кавказом - ключовим коридором нафтогазових трубопроводів, що йдуть в обхід Росії.

"Вони зоблять все, щоб повністю підпорядкувати собі країни Центральної Азії і Прикаспійського регіону. Не знаю, чи буде у всіх держав радянський гімн, але всі рішення, очевидно, ухвалюватимуться в Москві", - сказав Саакашвілі, заявивши, що Путіну імпонує ідея імперії.

на минулому тижні лідери грузинської опозиції брали участь в засіданні Ради національної безпеки на якій відбулося обговорення російської загрози, відзначає видання.

У інтерв’ю Саакашвілі також запевнив, що осетини самі повернуться до складу Грузії, коли характер російської окупації стане очевидніший.

Повернути назад Абхазію грузинський лідер, за його словами, сподівається не силою, а інвестиціями в розвиток економіки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.