Красти менше треба. Банківська криза із кримінальним ухилом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2009 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7752

Як і варто було очікувати, “проблемність” низки комерційних банків виникла виключно у кримінальній площині.

Прем'єр Юлія Тимошенко повідомила сьогодні на брифінгу, що після призначення Урядом нового керівника банку „Київ”, правоохоронними органами були затримані особи, які вивозили папери та знищували бухгалтерію банку, а також знайдено зброю, за фактом чого вже порушено кримінальну справу.

„Входження Уряду в ці три банки відкриває великі пласти зловживань, які відбувалися в банківський системі та призвели до дестабілізації в роботі частини банків… Уряд буде втручатися і наводити лад в цих банках, якщо без Уряду це не вдалося зробити”, - наголосила Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що цього тижня звертатиметься до керівництва НБУ з пропозицією зняти мораторій на повернення депозитів вкладникам банку „Київ”.

Прем’єр-міністр також зауважила, що для більш оперативної роботи необхідно, щоб Нацбанк швидше й динамічніше проводив усі технічні процедури: „якщо вчасно були б поставлені керівники від Уряду на ці банки, наприклад, на банк „Київ”, то ми б значно швидше провели оздоровлення цього банку”.

Вона також заявила про успішне виконання Урядом програми оздоровлення банків, зокрема „Родовід Банку”, „Укргазбанку” та банку „Київ”.

Тимошенко зауважила, що „Укргазбанк” і „Родовід Банк” після проведення капіталізації відновили нормальну систему роботи: повністю відновлена платіжна система банків, а громадяни можуть безперешкодно проводити будь-які операції зі своїми грошима.

При цьому Прем’єр-міністр звернула увагу на той факт, що 22% вкладників „Родовід Банку” не забирають, а перевкладають свої кошти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.