Гідна відповідь Медвєдєву - визнати ОУН-УПА борцями за незалежність України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2009 22:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7759

“Свобода” закликає Президента України Віктора Ющенка зробити твердий крок і в переддень 67-ої річниці створення УПА визнати воїнів ОУН-УПА борцями за державну незалежність України та надати звання Героя України Степану Бандері у рік його 100-ліття.

У зв'язку із посиленням тиску на Україну із боку Москви, партія ВО “Свобода” звернулася до Ющенка із публічною заявою.

Ми надаємо її текст без змін та коментарів:

Дует Мєдвєдєв-Меркель розпочав кампанію з відбілювання Сталіна і Гітлера

14 серпня 2009 року у Сочі (РФ) канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з президентом РФ Д.Мєдвєдєвим запевнила московського очільника, що "Німеччина буде протидіяти героїзації нацизму та націонал-соціалізму в Україні".

Цей брутальний випад у бік українців, які на своїх плечах винесли основний тягар Другої світової війни, розв'язаної Москвою і Берліном, свідчить про те, що так звана "шрьодерізація" (перебування євро-бюрократів на зарплаті Кремля) досягла піку. Вона настільки вразила німецький політикум, що перейшла у критичну фазу – "меркелізм", коли за "російський газ" та різні "інвестиції" Німеччина готова стати навіть рядовим рупором пропаганди кремлівських геббельсів.

Президент РФ схвалив заяву Меркель і повідомив, що не бачить перспектив для відновлення нормальних взаємин Росії та України при теперішній українській владі.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає, що Україна має жорстко відреагувати на "сочинську змову".

По-перше, Міністерство закордонних справ України мусить викликати послів Німеччини та Російської Федерації (новопризначеного Зурабова) і вручити їм ноти протесту у зв'язку з втручанням керівників їхніх держав у внутрішні справи України.

По-друге, керівництво України зобов'язане дати політичну оцінку реваншистським заявам Меркель і Мєдвєдєва, які прозвучали напередодні 70-ої річниці підписання Московського пакту, відомому в історії як пакт Молотова-Ріббентропа. Згідно з цим пактом Совєтська Москва і Німеччина поділили Європу і розв'язали Другу світову війну. Очевидно, Меркель і Мєдвєдєва непокоїть нещодавнє рішення Парламентської асамблеї ОБСЄ, яким комунізм прирівняно до нацизму та запропоновано щороку відзначати загальноєвропейський день пам'яті жертв комунізму та нацизму 23 серпня – у річницю підписання Московського пакту.

По суті, дует Мєдвєдєв-Меркель розпочав кампанію з відбілювання Сталіна і Гітлера, адже Московський пакт 1939 року передбачав широку економічну співпрацю, якою Москва і Берлін виправдовували "сфери інтересів у Східній Європі", тобто окупацію незалежних держав.

Реваншистам Мєдвєдєву і Меркель муляє очі незалежна Українська держава, що постала на руїнах тої імперії, яка впродовж минулого століття примудрилася вимордувати 20,5 млн. (!) українців. Показово синхронний московсько-німецький плювок убік України вчинено якраз перед 18-тою річницею нашої Незалежності. Тої Незалежності, яка густо скроплена кров'ю українських борців як проти Совєтського Союзу, так і проти Третього Рейху.

Це не вперше колишні окупанти України відверто виказують свою ворожість до українців. Федеративна республіка Німеччина і Російська Федерація досі не визнали Голодомор 1932-33 років геноцидом Української нації, а сама Меркель під час останнього візиту в Україну демонстративно відмовилась від вшанування пам'яті жертв Голодомору. Антиукраїнські дії колишніх окупантів синхронні: з одного боку Кремль замітає сліди своїх злочинів проти українців і намагається перекласти відповідальність за Голодомор на своїх маріонеток із "УССР", з іншого – Німеччина провину за своє нацистське минуле валить на Івана Дем'янюка, всупереч будь-яким правовим нормам називаючи його "злочинцем" до рішення суду.

Неозброєним оком видно, що Ангела Меркель віддавна працює по-суті "адвокатом" Росії в Європі. Яскраві приклади цьому – погано прикрита промосковська позиція Німеччини підчас "прінуждєнія к міру" Грузії чи "газової війни" проти України.

У подальшому слід очікувати спекуляцій щодо територій, які ввійшли в так звану "совєтську Україну" згідно з домовленостями між Сталіном і Гітлером, та висунення територіальних претензій до України. Тому українська влада зобов'язана наголосити на тяглості української державності від УНР і ЗУНР, об'єднаних 22 січня 1919 року в одну державу, яку знищили московсько-большевицькі окупанти, поставивши на її місце маріонеткову "УССР".

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликає Президента України Віктора Ющенка зробити твердий крок і в переддень 67-ої річниці створення Української Повстанської Армії визнати воїнів ОУН-УПА борцями за державну незалежність України. А також надати звання Героя України Степану Бандері у рік його 100-ліття. Це єдиний спосіб раз і назавжди припинити спекуляції на тему Українських визвольних Змагань. Це найдієвіший засіб захисту українців від змовницької пропаганди колишніх окупантів, які пориваються вказувати, кого ми маємо "героїзувати".

Українська влада повинна пам'ятати, що страусяча політика ігнорування загроз, покірного витирання плювків та сподівання на "умиротворення агресора", будь то Москва чи Берлін, завжди приводить до катастрофічних результатів.

Небезпека нависла над Україною. Недружні держави навіть не вважають за потрібне це приховувати. Усвідомлення цього факту має згуртувати Українську націю для опору будь-яким зазіханням на наш суверенітет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.