Кінець комуністичного раю. В Ужгороді громадяни самі потурбувалися про власні оселі

Автор/джерело -  © Захід. net



Дата публiкацiї - 17.08.2009 23:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7760

Близько 5 тисяч ужгородців незаконно, без належних розрахунків і дозволів, встановили у своїх квартирах автономні системи опалення.

Це пов'язано з тим, що півроку, в неопалювальний сезон, городянам не подають гарячу воду. Крім того, міська влада обіцяє залишити громадян цієї зими і без централізоване теплопостачання, - повідомляє Укрінформ.

Фахівці "Закарпатгазу" вимагають, щоб усе було за інструкціями. Адже багатоповерхівки, збудовані у радянські часи, розраховані тільки на подання газу до плит, тож на котли блакитного палива може не вистачати.

Відповідні заміри і розрахунки газовики провели вже у кількох згаданих багатоповерхівках на вулицях Можайського і Генерала Свободи. На черзі - інші вулиці. На сьогодні вже розроблено близько 80 технічних проектів, а в 40 квартирах автономне опалення вже узаконене.

До початку опалювального сезону в "Закарпатгазі" планують легалізувати всі "автономки", де дозволяють технічні умови. Всі роботи, пов'язані з легалізацією автономного опалення, коштуватимуть господареві приблизно 300 гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.