Українському Генштабу на наступний рік треба 20 млрд. грн.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.08.2009 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7762

Генеральний штаб Збройних сил оцінює мінімально необхідний рівень фінансування армії на 2010 рік в 20 млрд. гривень.

Про це сказав начальник Головного управління виховної і соціально-психологічної роботи Генштабу ЗС Олександр Копаниця в ефірі «5 каналу».

«У 2010 році... нам необхідно на мінімально необхідні потреби Збройних сил майже 20 млрд. гривень», - сказав він.

При цьому Копаниця нагадав, що на 2008 рік Міністерство оборони встановило мінімально необхідний об’єм фінансування армії на рівні 17,5 млрд. гривень, проте цей запит не був виконаний, і в державному бюджеті на 2009 рік на ЗС по загальному фонду було виділено лише 7,4 млрд. гривень, а разом зі спецфондом - 11, 6 млрд. гривень.

Таким чином, армія не отримала належного фінансування.

Він також висловив надію на перегляд фінансування армії на 2009 рік при внесенні змін до держбюджету.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу - Головнокомандуючий Збройними силами України генерал армії України Сергій Кириченко заявив, що армія вже майже вичерпала нинішній ресурс для забезпечення своїх потреб і ефективного виконання завдань.

Раніше Міністерство оборони заявило про загрозу скорочення боєздатних підрозділів ЗС до 40-50% від оптимального рівня у випадку, якщо в 2009 році не буде збільшено фінансування армії.

У 2009 році бюджет Міноборони склав 11,6 млрд. гривень, 4,2 млрд. гривень з яких виділено зі спеціального фонду, наповнення здійснюється за рахунок продажу військового майна. Проте, за даними міністерства, як правило, спецфонд не наповнюється більш ніж на 1 млрд. гривень щорік.

Від “Аратти”: те, що за будь-яку ціну нам, українцям, треба вкаладати трудову копійчину в армію - немає жодних питань і заперечень. Бо ми розуміємо, що той, хто не годуватиме власну армію - годуватиме окупанта.

Проте, ми, як платники податків, маємо обгрунтовані претензії до Президента Віктора Ющенка, як до головнокомандувача ЗС, прем'єра Юлії Тимошенко, як керівника уряду, які не забезпечили належного контролю за ефективним використанням кожної народної копійчини.

Наразі, як на нас, варто спочатку забезпечити суворий контроль та жорстку відповідальність військових чиновників за ефективне витрачання матеріальних та фінансових ресурсів, а вже потім збільшувати грошовий потік. Бо інкаше, навряд чи стане й 100 млрд. грн. аби клептомани у генеральській формі накралися досхочу.

І до речі, щось не чутно, аби когось із армійських клептоманів бодай символічно притягнули до відповідальності.

Чи вони також недоторкані?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.