Тимошенко поставила Космоса на лічильник

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.08.2009 10:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7772

Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко учора ввечері доручила НАК „Нафтогаз України” терміново відновити постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 м. Києва, що були відключені від постачання газу через борги перед „Київенерго”.

Про це повдомила прес-служба.

Також Тимошенко доручила Київській міській державній адміністрації у триденний строк знайти шляхи погашення боргів перед „Київенерго”.

Як повідомлялося раніше, 18.08.2009 об 11.37 в результаті примусового зниження тиску газу відключився останній водогрійний котел на ТЕЦ-5.

17 серпня через припинення газопостачання з боку ДК “Газ України” відбулася аварійна зупинка одного з блоків ТЕЦ-6 Київенерго.

Відключення сталося через космічні борги КМДА. «В тепловому секторі сьогодні заборгували Київенерго більше 2 млрд. грн, що у 4 рази більше, ніж компанія заборговувала за газ. Так, неплатники-споживачі теплоенергії сумісними зусиллями створили заборгованість понад 800 млн. грн., а борг КМДА по компенсації різниці між витратами на виробництво тепла і тарифами – 1,2 млрд. грн., що недавно підтверджено актами звірки», - прокоментував ситуацію головний інженерр Київенерго Едуард Соколовський.

Втім, можна прогнозувати, що попри грізні вказівки Тимошенко суттєвих змін на краще киянам чекати не варто: бо наразі це біг по замкненому колу. Доки діятиме антиконституційна Постанова уряду Януковича про заборону громадянам встановлювати індивідуальні системи тепло-водопостачання і розраховуватися із Київгазом напряму.

Як показує досвід, Космос, під цю музику, по-дешевці "толкне під заставу" чергову партію суспільного майна столичної громади, а космольончики розтягнуть гроші по своїх кишенях. З мовчазної згоди правоохоронців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.