В Україну повертаються інвестори?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.08.2009 11:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7773

Обсяг іноземних інвестицій в економіку України у другому кварталі 2009 року збільшився у два рази та складає понад 1,5 млрд. доларів.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні, розпочинаючи засідання уряду.

«Такий активний притік іноземних інвестицій в Україну у другому кварталі свідчить про пожвавлення економіки, про те, що економіка крок за кроком виходить з кризи», - наголосила Тимошенко.

Прем’єр-міністр також впевнена, що таким чином Україна належить до переліку країн, які є цікавими для іноземних інвесторів.

Тимошенко повідомила, що проект Державного бюджету України на 2010 рік буде подано до Верховної Ради у встановлені Бюджетним кодексом терміни.

Вона зазначила, що проект бюджету-2010 буде сформовано в межах макроекономічних показників і обсягу дефіциту бюджету, який узгоджений зі світовими фінансовими організаціями.

Прем’єр-міністр повідомила, що уряд залучить експертів Міжнародного валютного фонду до підготовки проекту Держбюджету на 2010 рік.

За її словами, з 31 серпня по 4 вересня до України прибуде делегація МВФ на чолі з Джейлою Пазарбазіолу, які нададуть свої рекомендації щодо головного фінансового документу нашої країни. «Це буде ще одним стабілізуючим фактором у підготовці проекту бюджету на 2010 рік», - переконана Глава Уряду України.

Крім того, за словами Тимошенко, не існує жодних проблем у процесі підготовки бюджету на 2010 рік, «крім розладу в політиці»: «Найбільший ризик для бюджетного процесу складає хаос, який створився на фоні президентських виборів».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.