Тимошенко забере у Януковича маєток у Межигір’ї

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.08.2009 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7781

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству юстиції посилити судовий супровід справ, пов`язаних з незаконним відчуженням об`єктів державної власності.

Аскетичне житло двічі не судимого лідера Партії регіонів

Відповідне доручення Тимошенко зробила сьогодні на екстреному засіданні уряду.

«Я прошу першого заступника міністра юстиції взяти під постійно діючий контроль проходження справ у судах, захист державних інтересів і в найкоротші терміни з публічним висвітленням цього питання повернути їх державі», - сказала Тимошенко.

Зокрема, прем`єр-міністр доручила Мін’юсту забезпечити повернення в державну власність 19 ліцензій на видобуток нафти і газу, які були виділені колишнім керівництвом НАК «Надра України». «У судах такі справи перебувають, але, на жаль, тотальна корупція не дозволяє ухвалити державні правосудні рішення і повернути державі цю власність, що була нечесно відібрана”, - вважає вона.

Тимошенко також доручила Мін’юсту відновити судовий процес щодо повернення урядової резиденції Межигір’я у державну власність. «Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах посилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом з державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще за часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій в уряду, у всіх міністрів і прем`єр-міністра була можливість розмістити іноземних гостей – все це відібрано в уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді прем`єр-міністра. І все це через НАК «Надра України», - пояснила голова уряду.

«Незважаючи на те, що зараз розвернулася президентська кампанія, такі рейдерські захоплення стратегічної державної власності свідчать про те, що, на жаль, управи, зокрема в Генеральній прокуратурі, на Януковича і на його оточення немає, тому що все це одна команда», - заявила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко доручила всім міністерствам і органам державної влади проаналізувати ситуацію, що склалася навколо об`єктів державної власності. «Я бачу, що масштабна атака на державну власність почалася», - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр доручила підготувати відповідну інформацію на наступне засідання уряду. «Нам потрібно створити реєстр такої державної власності, яка перебуває під загрозою, зокрема, й землі, і лісу, і терміново для кожного такого об`єкту розробити всі наші кроки щодо їх захисту. Я думаю, що зараз дійсно буде атака найбільша, тому що вони добре знають, що такими своїми діями вони, безумовно, не будуть допущені до влади народом, вони хочуть скористатися смутним часом, створеним ними хаосом у політиці, щоб ще щось відняти у держави», - вважає глава уряду.

Як повідомлялося раніше, у квітні минулого року уряд Тимошенко вже намагався повернути національну святиню Межигір'я у державну власність, однак Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову уряду.

До цього, у лютому Президент Віктор Ющенко таємним розпорядженням виділив лідерові Партії регіонів Вікторові Януковичу урядову дачу Межигір’я в селі Нові Петрівці.

Урочище Міжгір'я перебуває в 10 км на півночі від Києва й відомо як резиденція Княгині Ольги. У радянські часи на території урочища проживав перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.