ВПС наддержави. Російські МіГи з’їла корозія

Автор/джерело -  © Новий регіон



Дата публiкацiї - 20.08.2009 21:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7791

Майже 80% винищувачів МІГ-29 військово-повітряних сил РФ уражено корозією, до такого висновку прийшла комісія ВПС.

В основному, від корозії постраждали силові конструкції кілів (хвостів) винищувачів. По частині «МіГів» ухвалено рішення про подальшу їх експлуатацію з проведенням періодичного контролю, решту - доведеться ремонтувати, повідомив заступник командувача ВВС по озброєнню генерал-майор Олег Бармін.

На кінець минулого року у ВПС РФ було 291 МіГ-29, що, у свою чергу, складає приблизно третину всього винищувального парку країни.

Судячи з заяви заступника головкому ВПС, в повітря з майже 300 МіГів реально можуть піднятися не більше 55-60 машин.

Нагадаємо, що комісія ВПС проводила перевірку літаків після двох торішніх катастроф МІГ-29 120-го винищувального полку в Домні (під Читою). 17 жовтня 2008 року льотчикові вдалося катапультуватися, 5 грудня пілот заступник командира авіаескадрильї підполковник Валеріан Кокорев загинув.

Після цього главком ВВС генерал-полковник Олександр Зелін заборонив польоти МІГ-29. Але тільки в лютому 2009 року Міноборони офіційно визнало, що причиною катастрофи 5 грудня стала та сама корозія хвостового оперення. Пізніше командування ВПС заявило, що після перевірки більше 100 машин було допущено до польотів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.