Путін визнав, що техногенна катастрофа вдарила по економіці РФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.08.2009 12:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7795

Сьогодні прем’єр Росії Володимир Путін терміново прилетів на Саяно-Шушенську ГЕС, де у минулий понеділок сталася аварія.

Володимир Путін не виключив зростання цін на електроенергію з-за аварії на Саяно-шушенськой ГЕС. Він, проте, попередив, що уряд не допустить "ніяких спроб спекулювати на цій трагічній ситуації" і не дозволить "тиснути на споживачів.

Щоб не відбулося стрибка цін, прем'єр запропонував ввести держрегулювання цін на оптовому ринку електроенергії. "Такий порядок повинен діяти у випадках при тимчасовому дефіциті потужностей в окремих регіонах, за відсутності конкуренції між постачальниками, а також при форс-мажорних обставинах", - пояснив він. Путін доручив Федеральній службі по тарифах, Міненерго і Мінюсті до 10 вересня розробити проект відповідної ухвали.

"Прошу вжити всіх заходів, щоб гарантувати безперебійне і стійке енергопостачання міст і селищ, соціальних і промислових об'єктів, - звернувся прем'єр до учасників наради. - Потрібно в комплексі, із запасом міцності на зимовий період прорахувати варіанти заміщення випавших потужностей без збитку для яких-небудь споживачів".

Путін також звернувся до глави Міненерго з вимогою "привести в порядок все мережеве господарство". "Потрібно створити механізми оперативного реагування на можливі нештатні ситуації, маючи зважаючи на температурний режим", - додав він, пояснивши, що "мають бути мобілізовані бригади, що знають, що і де треба буде робити".

Число загиблих в результаті аварії на Саяно-шушенськой ГЕС до сьогоднішнього ранку збільшилося до 26 чоловік. Доля ще 49 чоловік залишається невідомиою. Сьогодні вісім з 11 госпіталізованих після аварії будуть виписані з лікарні.

Проте, судячи із слів прем'єра, надії знайти когось живим - не лишилося.

Федеральний уряд надасть допомогу постраждалим, завірив Путін під час наради по питаннях ліквідації наслідків аварії. За його словами, необхідно виплатити по 1 млн рублів не тільки сім'ям загиблих, але і сім'ям зниклих без вести. "Не потрібно вдавати, що щось комусь незрозуміло", - сказав прем'єр-міністр.

Зі слів Путіна стало зрозуміло, що ГЕС відновить роботу не скоро і серед персоналу будуть звільнення.

Путін закликав власті Хакасії і компанію "РусГидро" в найкоротші терміни забезпечити людей роботою. Крім того, він заявив, що необхідно вирішити питання з навчанням дітей з постраждалих сімей на бюджетній основі.

Наразі, як стало зрозуміло із повідомлень російських інформагенцій, причину катастрофи не з'ясовано.

За матеріалами російських інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.