20 годин у воді провів Олександр Толбатов під час свого запливу по Дніпру

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 28.08.2006 21:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=780

Відомий в Україні винахідник рятувального жилета напередодні Дня Незалежності вирішив здійснити подорож головною водною артерією України.

60-річний черкаський пенсіонер Олександр Толбатов запатентував у Держдепартаменті інтелектуальної власності рятувальний жилет із пластикових пляшок і пінопласту

Цей заплив переслідував декілька цілей. По-перше, як людина не байдужа, Олександр Толбатов разом із співробітниками МНС занепокоєний станом безпеки громадян на водних об’єктах. Адже не таємниця, що кожного року в Черкаській області вода забирає життя кількох десятків громадян, повідомляє сайт МНС.

Головною причиною трагедій залишається так званий „людський фактор”, коли громадяни, перебуваючи на воді, свідомо порушують правила поведінки, створюючи для себе, а інколи і для оточуючих, екстремальні випробування, подолати які, і при цьому зберегти життя, вдається не кожному. Тому стало вже традицією, що, перебуваючи у воді, зустрічаючи рибалок, водних туристів, відвідуючи острови, де розбиті наметові містечка, спілкуючись із людьми, Олександр Толбатов активно проводить пропаганду безпечного поводження на воді.

Ось і цього разу відправляючись у подорож із Канева до Черкас, він узяв із собою кілька сот роз’яснювальних листівок, які планував роздати по дорозі. По-друге, він є завзятим активістом водного лікування, опорно-рухливого апарату. Своєю мандрівкою він у черговий раз привернув увагу до свого нетрадиційного способу лікування.

Здолавши завдяки воді кілька років тому свою хворобу, черкащанин підтримує активні стосунки з багатьма школами здоров’я в Україні, де за допомогою "жилета Толбатова", перебуваючи у воді, люди лікують суглоби, знімають проблеми хребта, зміцнюють свій організм. Третьою причиною, що спонукала Толбатова на цей вчинок, він назвав бажання перевірити власну витривалість. Провести у воді кілька годин для цієї цікавої людини вже давно стало звичним явищем, а ось кілька десятків годин у водній стихії, чи витримає організм? До того ж, плисти доведеться у різний час доби.

Отож, о восьмій годині ранку, зодягнувши своє спорядження - жилет та ласти, Олександр Толбатов увійшов у воду в Каневі. О четвертій ранку, вже наступного дня, за 20 годин водної мандрівки, він зробив проміжну зупинку для сну і бесіди із відпочиваючими на острові Мережик.

О дев’ятій ранку він знов „на ластах” пливе вздовж фарватера, і о 14:30 20-го серпня, подолавши за різними оцінками відстань у 75-80 кілометрів, в оточенні своїх послідовників по „школі здоров’я”, котрі виплили йому на зустріч, фінішував на центральному пляжі Черкас.

Цікаво, що медичний огляд підтвердив, що Олександр Толбатов здоровий, навіть банальна нежить обійшла його стороною. Звісно, по різному можна ставитися до раціоналізаторської розробки цієї людини, хтось сповниться скептицизму, інші назвуть його диваком, не мало й таких, що дякують йому за ідею та активність в її реалізації. Але всі сходяться в одному, байдужість - хвороба сучасного розвинутого суспільства йому не загрожує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.