Москаль попередив кримських нардепів - дехто таки змінить крісло на нари

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.08.2009 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7811

Новий керівник Головного управління МВС в Автономній республіці Крим, народний депутат і головний міліціянт Геннадій Москаль заявив, що найближчим часом громадськість почує про велику кількість кримінальних справ відносно кримських депутатів і чиновників.

Відповідаючи на запитання, чи треба найближчим часом очікувати голосних кримінальних справ у відношенні високопоставлених кримських чиновників, Москаль сказав: «Так. Тут є люди, нахабності яких навіть я дивуюся, хоча за свою міліцейську кар'єру встиг багато чого побачити. Начебто б уже все нормально було наприкінці 90-х, а зараз знову повилазили звідкись. Їм голову відрубаєш, а відростають три – як у Змія Горинича», - заявив він в інтерв'ю «Комерсант-Україна».

«Одним з найвпливовіших людей Криму вважається кримінальний авторитет, депутат Верховної Ради Автономної республіки Крим. Я працював у Криму в 1997-2000 роках і добре знаю місцеву ситуацію. Можливо, тому й призначили саме мене», - додав Москаль.

Москаль стверджує, що у міліції є матеріали на депутатів і вищих посадових осіб Криму: «Знаєте, Крим унікальний у цьому плані регіон. У Радянському Союзі був так званий «синдром завскладом» - завідувач складом завжди одержував найменшу зарплату, рублів 70, ніколи не ходив у відпустку, але всі рвалися на цю посаду. І текучка кадрів на цій посаді була колосальною: одного посадять - одразу ж приходить інший, і його теж через якийсь час саджали. Так і в Криму: бандит обов'язково лізе в політику, як раніше - у завідувачі складом. Якщо в деяких регіонах партійні вожді намагаються не допустити таких людей до влади, якось стежать за чистотою своїх рядів, то отут всі навпаки: чим людина гірше, чим більше на ньому клейм, тим вище в нього посада й місце в партійному списку. Це ненормально, і Крим необхідно від цього лікувати. Терапія отут уже не допоможе, необхідне лікування винятково хірургічним методом», - сказав він.

На уточнююче питання, представників яких політичних чинностей він має на увазі, глава МВС АРК сказав: «Ну... подивіться самі на склади кримського парламенту, місцевих рад, партійну приналежність окремих мерів - все лежить на поверхні! Силовикам тут вистачить роботи надовго».

Водночас глава МВС АРК відмовився назвати конкретні імена: «Стежте за міліцейськими зведеннями», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.