УНП вимагає заборонити антиукраїнські організації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.08.2009 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7814

Українська народна партія вимагає офіційно заборонити діяльність організацій «Родина», «Російської общини Криму» та «Російський Крим» в Україні.

Антидержавні організації в Україні почувають себе досить вільно

„Заборонити офіційну діяльність в Україні організацій «Родина», «Російської общини Криму» та «Російський Крим» за розпалювання міжнаціональної ворожнечі та відкриту неповагу до української державності” закликає Міністерство юстиції Українська народна партія - повідомляє офіційний сайт УНП.

УНП також звертається до Служби безпеки з вимогою „відкрити кримінальну справу проти лідерів цих організацій, які майже відкрито фінансуються різними російськими державними та недержавними фондами”.

Про це заявив голова Кримської організації УНП Олег ФОМУШКІН, коментуючи дії антиукраїнських політичних сил Криму, які в День Незалежності України організували в Сімферополі проросійські акції.

«Виконавча влада досі не дослухалася до ініціатив УНП щодо контролю за антиукраїнською діяльністю, і не ввела заборону на використання символіки іноземних держав, жодна українофобська організація досі не позбавлена реєстрації, незважаючи на те, що їх лідери навіть не приховують свою підконтрольність Кремлю, котрий щедро їх фінансує», - підкреслює голова Кримської УНП.

«Тому, провина у тому, що українофоби Криму в святий для кожного українця день глумилися над українською символікою (чорні стрічки на державних прапорах у День Незалежності можна розцінювати виключно як наругу над державною символікою), лежить і на органах влади України, які занадто м'яко реагували на відродження російського шовінізму в Криму», - вважає політик.

Олег ФОМУШКІН наголошує: «Якщо Кабінет Міністрів та СБУ навіть після такої наруги не заборонить антиукраїнські організації, їх можна буде звинувачувати у сприянні розвитку українофобських організацій та у розпалюванні міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.