Біля столичних обмінників знову з’явилися кидали

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.08.2009 21:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7819

У Дніпровському районі знову стали актуальними випадки шахрайства відносно осіб, які мають намір продати або купити американську валюту.

Зазвичай шахраї знаходять жертв біля обмінних пунктів, де є черги, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

Типовий зловмисник начебто стає в загальну чергу, потім робить вигляд, що дуже поспішає, і пропонує сусідам по черзі швидко обміняти валюту, причому за дуже вигідним курсом.

Далі діє за відпрацьованою схемою. Об'єкт афери, перераховуючи гроші, виявляє, що не вистачає невеликої суми. Здивований зловмисник сам береться перерахувати, погоджується, що справді помилився, і з вибаченнями віддає купюру, якої не вистачало.

Але при повторному перерахунку грошей пальцями заламує одну або декілька купюр великого номіналу, та залишає їх у себе в руці.

Якщо сума велика, то, перераховуючи гроші, шахраї кладуть їх пачками до барсетки в невеликий пакет. А в барсетці вже знаходиться аналогічний пакет, з такими ж пачками. Різниця лише в тому, що насправді це - так звані "ляльки", тобто ззовні на них - купюри великого номіналу, а всередині - по долару або по гривні.

Зазвичай зловмисники працюють в парах. Один, здійснивши шахрайський обмін, квапливо зникає, поки другий відволікає увагу довірливого громадянина, зав'язуючи розмову або повідомляючи про наближення наряду міліції.

Столичні правоохоронці закликають громадян бути пильними та не давати приводу охочим до "легкої наживи" ошукати вас.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.