Справа Гонгадзе. Знайдений під Києвом череп ймовірно належить вбитому журналістові

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.08.2009 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7825

Українські експерти встановили, що фрагменти кісток черепа, знайдені на місці, вказаному Олексієм Пукачем, належать убитому журналісту Георгію Гонгадзе.

Про це повідомила адвокат удови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко.

"Частину досліджень уже проведено, вони підтвердили, що виявлений череп походить від тіла Георгія Гонгадзе", - сказала вона.

"Попереду – експертиза ДНК, яку має провести зарубіжна експертна установа за участю українських експертів. Найімовірніше, цю експертизу проводитимуть у США", - додала адвокат.

Як відомо, убивство Георгія Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й кримінальної розвідки МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і позбавив їх волі на строк від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачуваний – колишній начальник Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня цього року у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано.

Після цього у СБУ повідомили, що Пукач назвав замовників убивства Гонгадзе і пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова журналіста.

28 липня в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативна група знайшла "фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Гонгадзе", однак рештки черепа були пошкоджені. У ГПУ з посиланням на попередній висновок експертів повідомили, що "знайдено фрагмент, за яким можна ідентифікувати череп".

29 липня фахівці почали проводити експертизу для ідентифікації решток знайденого черепа - щоб ідентифікувати їх із кістками тіла, яке вважають приналежним Гонгадзе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.