На українсько-російські Ан-70 вже знайшлися покупці

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 27.08.2009 16:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7826

Авіакомпанія “Політ” готова придбати транспортні літаки Ан-70, які будуть створені в рамках спільного російсько-українського проекту, повідомив генеральний директор компанії Анатолій Карпов.

В російській авіакомпанії “Політ” поклали око на Ан-70. Фото: АНТК ім. О.К.Антонова

"Якщо військові візьмуть цей літак, візьмемо і ми", - сказав Карпов, зазначивши, що "вантажний Ан-70 має дуже добрі характеристики, та і КБ імені Антонова реклами не потребує".

При цьому він заявив: "Думаю, літак вийде. Такої "вантажівки" на ринку поки немає. І за паливною ефективністю, і за аеродинамічними характеристиками, Ан-70, звичайно, перевершує Іл-76".

Також гендиректор заявив, що в компанії “Політ” "вже поклали око на Ан-70". "Гадаю, що ми приєднаємося до тих замовників, які вже хочуть його взяти. Вважаю, що Ан-70 має перспективу, в тому числі й у нашій компанії", - сказав Карпов.

Разом із тим, він повідомив, що з історії вітчизняної авіаційної промисловості відомо, що жодна "вантажівка" за замовленням цивільної авіації не робилася.

"Літак спочатку замовляли військові, він проходив апробацію у Військово-транспортній авіації. “Аерофлот” до нього придивлявся і потім забирав його до себе. Так відбулося з Ан-12, Ан-26, Іл-76. Тому традицію цю порушувати не будемо", - сказав Карпов.

Він підкреслив також, що антонівське КБ "цілком боєздатне, перебуває в тонусі".

"Той же пасажирський Ан-148, який вони випустили, ринок сприйняв дуже добре, і це говорить саме за себе. Літак зроблено вже в цифрі, тому в здатності КБ зробити хороший літак ми аніскільки не сумніваємося", - сказав гендиректор російської компанії “Політ”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.