Сімферопольських чиновників-клептоманів очікує в’язниця

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.08.2009 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7833

Відносно посадових осіб міськради Сімферополя буде порушено не менше десятка кримінальних справ за фактами незаконних операцій із землею.

Про це заявив начальник Головного управління МВС у Криму Геннадій Москаль.

«Почато широкомасштабний наступ на Сімферопольський міськвиконком, який втратив совість, мораль, і я вже не кажу про легітимність обрання (міського голови Сімферополя Геннадія Бабенка - ред.)», - пояснив начальник кримської міліції.

За його словами, міськрада повідомляла людей, які клопотали про отримання земельної ділянки, про відмову в її видачі, після чого дані ділянки рішенням міськради видавалися цим громадянам, але тут же оформлялася передача, або дарування ділянок іншим громадянам.

«Я такого не бачив, ну це просто беззаконня, я вам чесно скажу, такого беззаконня сьогодні немає ні в одному регіоні України. Тому все, що робиться (обшук в міськраді і порушення кримінальних справ - ред.), це тільки початок. Ті матеріали, які я бачив, просто не вписуються не лише в рамки закону, але й здорового глузду», - заявив Москаль.

Проте, він відзначає, що група посадових осіб міськради, що займалися земельними операціями, діяла не самостійно, а під керівництвом депутатів Верховної Ради Криму Олександра Мельника і Ігоря Лукашева. «Ця група людей просто не самостійна, тому, що якби вони були самостійними, вони б не робили таких помилок, цими людьми керують дві людини, це депутатський дует пана Мельника і пана Лукашева. Вони просто порахували, що закони України не для них», - відзначив начальник кримської міліції.

Якщо розслідування махінацій в Криму буде неефективне, Геннадій Москаль пообіцяв, що користуючись мандатом народного депутата, візьме «ці справи під пахву» і відвезе їх до Києва. Він обіцяє знайти там тих, хто розслідуватиме ці кримінальні справи і доведе їх до логічного кінця. «Я знайду, хто їх розслідуватиме, або Генпрокуратуру попрошу, або Головне слідче управління МВС України, я просто доведу їх до кінця, і хай судді скажуть, хто в Сімферопольському міськвиконкомі створив організовану злочинну групу з розбазарювання державної землі», - заявив Москаль.

Нагадаємо, 26 серпня Головне управління МВС в Криму порушило кримінальну справу за фактом незаконного виділення земельних ділянок міськими властями Сімферополя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.