Інтерпол розповів, як шукає іменитих втікачів від правосуддя

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.08.2009 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7836

Екс-депутат Віктор Лозінський може знаходитися в Ізраїлі, припускає керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

На запитання, чи є уже відповідь від ізраїльських колег із приводу адреси Лозінського в курортній Нетанії, Неволя сказав: "Інформація є, але розголошувати її передчасно. Категорично сказати, що Лозінського немає в Ізраїлі, не можна".

Крім того, керівник українського бюро Інтерполу підтвердив, що оголошені в розшук екс-мер Одеси Руслан Боделан і екс-заступник голови СБУ Володимир Сацюк отримали громадянство РФ, "тому не можуть бути видані Україні".

"Але українське бюро Інтерполу цих людей з розшуку не знімало. Питання може вирішуватися в іншій площині – матеріали можуть бути передані слідчим органам Росії", - зазначив він.

На запитання, чи затримають Боделана й Сацюка, якщо вони приїдуть в Україну, керівник нацбюро Інтерполу відповів: "Якщо є незавершені кримінальні справи проти них, звісно так".

Крім того, Неволя повідомив, що винуватець резонансного ДТП Сергій Калиновський досі в міжнародному розшуку.

"Але це ще не означає, що підозрюваний затаївся в якомусь одному місці і нікуди не їздить. Якщо Калиновський буде десь локалізований, ми обов'язково скажемо, що це за країна", - сказав керівник українського бюро Інтерполу.

Як відомо, екс-депутат від БЮТ Лозінський розшукується у справі про умисне вбивство Валерія Олійника в мисливських угіддях Кіровоградської області.

Сацюк є одним із фігурантів справи про отруєння тодішнього кандидата в Президенти України Віктора Ющенка. Ющенко 5 вересня 2004 року зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі Сацюка, після чого занедужав і 10 вересня був шпиталізований.

Проти Боделана в 2005 році прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем, а МВС оголосило його в розшук.

Калиновський – син колишньої дружини співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа Марини Фірташ. 30 травня 2007 року в Києві кабріолет BMW М6, за кермом якого знаходився Калиновський, урізався в "Жигулі", що стояв на узбіччі. У результаті аварії загинули службовець Внутрішніх військ із "Жигулів" і 25-річна подруга Калиновського. Калиновський утік із лікарні і зараз знаходиться в міжнародному розшуку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.