У СБУ впевнені: у Криму все буде мирно

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.08.2009 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7837

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виключає можливість силового сценарію в Криму як наслідок нинішньої напруги українсько-російських відносин.

"Безперечно. Ну, які підстави? Поїдьте, подивіться, в Крим. Фестивалі відбуваються російські, українські відбуваються. Я думаю, що це хибні коментарі та прогнози", - заявив голова СБУ.

"Крим, він як був частиною України, так і залишається. Ті, хто діють відповідно до нашого законодавства, продовжують нормально працювати на цій території в тому числі", - сказав Наливайченко.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня газета The New York Times написала, що "сьогодні існує небезпека того, що конфлікт у Криму - яким би малоймовірним він не був - може перерости в жорстоку конфронтацію або навіть на подобу війни, яка почалася між Росією і Грузією через сепаратистську Південну Осетію ".

"Особливо ускладнює ситуацію те, що приблизно 60 відсотків населення Криму становлять етнічні росіяни, які хотіли б, щоб півострів відділився від України і увійшов до складу Росії", - йдеться в статті впливового видання.

Про недезпеку конфлікту на території України також повідомив й британский експерт з військових притань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.