У владі сьогодні холодна війна за президентський стілець

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2009 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7840

Сьогодні фракціям у парламенті стає все важче домовлятися, тому що всі розуміють, що йде холодна війна. І найгарячіший її період почнеться разом з президентською виборчою кампанією.

Про це сказав вчора заступник Голови Верховної Ради України, член БЮТ Микола Томенко, відповідаючи на запитання журналіста в ефірі «5 каналу».

«Дивлячись на поведінку команди Віктора Януковича, складається враження, що вони вже рахують дні до його перемоги на виборах, а команда Віктора Ющенка з жахом думає, що скоро ці дні закінчуються і опікується тим, як зробити його депутатом», - сказав він.

Говорячи про початок роботи парламенту після літніх канікул, Віце-спікер назвав «не результативним» вчорашнє засідання Погоджувальної ради, водночас зазначивши, що все ж таки певних домовленостей досягнуто.

За словами Томенка, сценарії розвитку подій у парламенті можна розділити на оптимістичний та песимістичний. «Оптимістичний варіант – у вівторок працюємо і приймаємо рішення про роботу протягом всього пленарного тижня і весь тиждень присвячуємо ухваленню низки законів, що стосуються базових питань соціально-економічного розвитку країни. Окрім соціальних законопроектів, ми хочемо зняти штучну дискусію про Конституційні зміни і розглянути низку принципових законопроектів на підтримку територіальних громад», - розповів заступник Голови ВР.

Він наголосив, що сьогодні територіальним громадам необхідна підтримка законодавця і фракція БЮТ буде пропонувати цілий день роботи парламенту присвятити розгляду законопроектів про місцеве самоврядування. «В рекламі, яку ви бачите з гаслом «Вони блокують. Вона працює» мова йде не лише про Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, не лише про українську жінку, яка працює і утримує сім’ю, а й про територіальну громаду, яка забезпечує життєдіяльність села, селища та міста. Тому нам терміново необхідно приймати відповідні закони для підтримки місцевого самоврядування», - сказав він.

Песимістичним варіантом Томенко вважає можливість блокування роботи Верховної Ради.

Водночас, Заступник Голови ВР наголосив, що фракція БЮТ не заперечує проти розгляду законопроекту про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» (щодо розмірів прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати). «Ми не проти, щоб закон про соціальні стандарти розглядався. Але ми не будемо голосувати до тих пір, поки не буде реального, зрозумілого і відповідального економічного обґрунтування за рахунок чого будуть підвищені пенсії і заробітні плати», - зазначив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.