Терпець на випробуваннях. Льоня Космос готує киянам холодну зиму

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.09.2009 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7855

Результатом дій столичної влади у сфері комунальних послуг може стати зрив опалювального сезону в Києві.

Таку думку висловив глава Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ) Віталій Яковенко.

За його словами, до таких наслідків може призвести рішення мерії знизити підвищення тарифів на ЖКП всього на 5% і намір позбавити «Київенерго» майна територіальної громади Києва, яке знаходиться в користуванні енергокомпанії, передавши його іншому підприємству - новоствореному «Київтеплокомуненерго».

«Величезні суми недостач при зборі грошей за комунальні послуги після літнього підвищення тарифів так нічого й не навчили міське керівництво. Скорочення підвищення тарифів всього на 5% виглядає як знущання з киян. Наївно думати, що при такому рівні зниження тарифів кияни почнуть платити більше. У результаті борги киян перед тепловиками тільки збільшаться, що відповідно позначиться на зростанні заборгованості «Київенерго» перед енергозабезпечуючими організаціями, які не чекатимуть погашення, а просто перекриють вентиль і залишать місто в розпал опалювального сезону без тепла», - заявив Віталій Яковенко.

На думку глави АТКУ, мерії варто було б проводити поступальну політику з поетапного «вирівнювання» тарифів - щокварталу підвищуючи його на невеликий відсоток. Проте, перш за все, необхідно було б повністю погасити власний борг перед «Київенерго». Це зменшило б незадоволеність населення і дало б можливість енергокомпанії зняти напругу в її взаєминах з постачальниками газу і мазуту для київських ТЕЦ.

«Замість цього міська адміністрація пішла сумнівним шляхом, який може позбавити її від необхідності платити свій борг перед «Київенерго», але ставить під загрозу появу опалювання в київських квартирах. Для зміни «Київенерго» на «Київтеплокомуненерго» немає часу, і якщо такий процес почнеться, то закінчити його зможуть в кращому разі до кінця року. А до цього часу не буде нікого, хто б відповідав за теплогенерацію в Києві. У комплекті з кризою неплатежів це може створити вибухонебезпечний коктейль, від якого постраждають насамперед кияни», - пояснив Яковенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.