Місяць культури Японії в Україні

Автор/джерело -  © РКМ



Дата публiкацiї - 30.08.2006 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=786

Посольство Японії має намір провести фестиваль «Місяць культури Японії в Україні» у вересні-листопаді.

Утагава Кунісада «Краб на Побережжі». Ксілографія XIX ст.

Про це повідомив посол Японії в Україні Муцуо Мабучі на прес-конференції.

За його словами, посольство Японії планує представити під час фестивалю не тільки традиційну, але й сучасну японську культуру. Він зазначив, що ідея провести такий фестиваль виникла, оскільки в Україні існує велика зацікавленість японською культурою.

Відкриття фестивалю заплановане на 2 вересня. Планується, що під час відкриття фестивалю 2 вересня відбудеться концерт японських барабанщиків «Tawoo», а закриє фестиваль концерт гри на цугару-джямісен 26 листопада. «Я надаю дуже великого значення цьому фестивалю», - сказав посол.

В рамках фестивалю в Києві буде проведений майстер-клас японського традиційного танцю, демонстрація орігамі, виставка гравюр Фуса Сакамото, демонстрація чайної церемонії, заняття і конкурс хайку, семінар і демонстрація іаідо і дзюдо, турнір з гри Го на кубок посла Японії, а також інші заходи.

Мабучі повідомив, що під час фестивалю буде проведено близько 40 заходів. За його словами, також приблизно в цей час, а саме, з 7 жовтня до грудня, в Японії будуть проведені дні української культури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.