Столичні міліцаї мужньо боронять посіви коноплі від настирної журналістки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.09.2009 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7860

Буквально під носом у видатного народного самооборонця Юрія Луценка столичні міліцаї вступили у двобій із журналісткою за недоторканість посіву коноплі.

Депутат Верховної Ради Микола Катеринчук направив депутатський запит до Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з проханням перевірити дотримання законодавства під час затримання міліцією журналістки телекомпанії ICTV.
Катеринчук також звернувся до голови фракції НУНС Миколи Мартиненка з ініціативою про створення в парламенті тимчасової слідчої комісії для з'ясування обставин інциденту.

Він відправив запит щодо цього питання також Президенту, прем'єр-міністру і голові Верховної Ради.

До Катеринчука звернувся колектив телепрограми Надзвичайні новини стосовно конфлікту, що виник між знімальною групою каналу і працівниками Голосіївського РУ ГУ МВС у Києві.

Згідно з цим зверненням, 19 серпня під час зйомки сюжету про земельний конфлікт на провулку Волзькому, 12 знімальна група виявила плантацію рослини, схожої на коноплі.

У зв’язку з цим співробітники каналу ICTV звернулися до дільничного інспектора, проте отримали відповідь про те, що зазначена справа не належить до компетенції міліції.

Після цього журналісти звернулися у відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Голосіївського райвідділу з метою проведення спільного виїзду в зазначене місце для знищення плантації та притягнення до відповідальності винних осіб.

Проте правоохоронні органи почали заперечувати наявність плантацій коноплі в цьому місці.

Після цього журналістка привезла до райвідділу пелюстки рослини, що там росла, з метою доведення факту вирощування наркотиків.

Однак заступника начальника ВБНОН Голосіївського райвідділу, згідно з повідомленням, дав наказ затримати журналістку Тетяну Кругову за незаконне зберігання наркотиків.

У відділенні міліції у журналістки вилучили резервну камеру, розбили її, знищили всі відео, обшукали, вилучили особисті речі, мобільний телефон, змусили підписати протоколи.

Дізнавшись про те, що зйомки паралельно проводилися звичайною камерою, працівники міліції запропонували домовитися: віддати їм відеоматеріал в обмін на те, що з їхнього боку не будуть здійснюватися дії щодо порушення кримінальної справи.

Через 5 годин журналістку відпустили, повернувши їй зіпсовану камеру.

31 серпня співробітники міліції по телефону знову викликали Кругову в дільницю без зазначення мети і без належним чином оформленого порядку, погрожуючи в разі неявки оголосити її в розшук.

Від “Аратти”: Ми неодноразово у своїх публікаціях наголошували: доки існуватиме структура державної влади яка була доведена до досконалості ще Лаврентієм Берією, - ні про яку охорону законних прав громадянина, тобто того самого маленького українця, до якого звично апелюють політикани, і який на своїй шиї утримує армію міліцаїв, - не може й йтися.

Відтак ми публічно звертаємося до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка: коли ж ви, Юріє Віталійовичу, врешті знайдете час для реформи сталінського відомства, яке очолюєте?

Адже у вас, від НС, у парламенті байдикує ціла депутатська група. Невже немає кому виступити із дійсно потрібною для держави та її громадян законодавчою ініціативою? Чи вас і ваших однодумців-нардепів цілком улаштовує цей сталінський рудимент?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.