Президент Віктор Ющенко публічно звітує про виконання своєї передвиборчої програми

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.09.2009 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7861

Президент Віктор Ющенко повідомив про виконання своєї передвиборчої програми від 2004 року "10 кроків назустріч людям".

Відповідний звіт опубліковано на сайті Президента.

У ньому відзначені досягнення за пунктами передвиборчої програми Ющенка на минулих президентських виборах.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, пояснюючи газеті "Комерсант-Україна" причини появи даного документа, сказав: "Звіт про виконання своєї програми – це закон жанру. Без цього просто немає сенсу йти на (наступні) вибори".

У 2004 році основна увага в програмі Ющенка приділялася економічним аспектам; тепер же на початку списку зазначені гуманітарні розділи, де досягнень більше. Кожен розділ програми Ющенка також містив підпункти з конкретними зобов'язаннями, багато які з них нереалізовані. Вони в звіті не згадується.

"Документ, опублікований на сайті президента, містить перелік того, що зроблено. Це – звіт про виконані кроки", - пояснила виданню керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак.

Експерти розходяться в оцінці рівня виконання програми.

Карасьов зазначив, що частина обіцянок залишилася невиконаною у зв'язку з тим, що політреформа 2006 року звузила повноваження глави держави.

Депутат від "НУ-НС" Анатолій Гриценко, який керував розробкою програми "10 кроків назустріч людям", а тепер претендує на президентську посаду, вважає інакше:

"Відсоток виконання незадовільний. Одна з головних причин – кадрові прорахунки. Безумовно, конституційні зміни вплинули, але ж до 2006 року в президента були всі повноваження, щоб хоча б ініціювати необхідні реформи".

А голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко зазначає: "Ющенко виконав значну частину своєї формальної програми, та електорат чекав від нього іншого. Наприклад, Ющенку часто докоряють невиконанням обіцянки "бандитам – тюрми", хоч у передвиборчій програмі її не було".

Від “Арати”: ми, від себе, пропонуємо кожному українцеві ретельно ознайомитися із цим звітом, та на свій розсуд вирішити, наскільки те, що там міститься - відповідає і реаліям життя, і тим сподіванням, які були у більшості із нас у 2004 році.

Щоб, щонаменше, переконатися, чи насправді помилковим був наш вибір.

Бо час нового вибору невпинно наближається. І від нього - буде залежати доля кожного із нас на найближчі п'ять років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.