В Україну намилився ще один політгастролер Кремля

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.09.2009 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7873

Берл Лазар Головний рабин Росії Берл Лазар 7 вересня відвідає Ужгород на знак солідарності з єврейською громадою міста, ображеною “ксенофобськими заявами мера Ужгорода Сергія Ратушняка”.

Недавні ксенофобські заяви мера Ужгорода глибоко потрясли єврейську громаду Росії та головного рабина країни Берла Лазара. У єврейській громаді Росії шоковані тим фактом, що в центрі Європи представники влади дозволяють собі подібну антисемітську риторику", - заявили в прес-службі.

Під час візиту до Ужгорода, який відбудеться на запрошення єврейської громади міста, Лазар візьме участь у церемонії відкриття пам'ятника жертвам Голокосту.

"Також своїм візитом рабин Лазар висловить протест ксенофобським заявам мера міста", - зазначили в прес-службі.

Її співробітник заявив, що "своїми численними висловами Ратушняк провокує антисемітські настрої не тільки в місті, але й в Україні в цілому, оскільки скандал уже давно вийшов за межі Ужгорода".

Нагадаємо, раніше Ратушняк обізвав Яценюка "знахабнілим єврейчиком", який думає, що це вибори "до сільської ради десь в Ізраїлі". 12 серпня прокуратура Закарпатської області порушила другу кримінальну справу проти Ратушняка за підозрою в приниженні національної честі та гідності.

Днями Ратушняк повідомив, що розглядає можливість участі у виборах глави держави.

31 серпня мер Ужгорода оголосив про намір поставити в центрі міста пам'ятник єврею, який протягом 40 років запалював міські ліхтарі.

Від “Аратти”: Дуже дивно, що товаріщ Лазар неабияк зацікавився антисемітизмом у спокійній Україні. В той час, як у Москві, біля його резиденції, на повну буяє справжнісінька стихія ксенофобії, про що свідчить навіть офіціальна російська кримінальна хроніка.

От тут би йому висловити гучний протест товаріщам Медвєдєву й Путіну. Але ж ні. Не чутно там протестів. Тільки здравиці.

Принагідно зазначимо й ще одну дивину: судячи із повідомлення прес-служби, приїзд високого московського гостя прямо пов'язаний із виборами Президента України. Точніше кажучи - із ім'ям одного із вірогідних кандидатів, який порушуючи вимоги законодавства, зухвало веде передвибочу агітацію.

Чи підтримка певних кандидатів - пастирський обов'язок всіх російських священнослужителів? Але ж тоді виходить повний безлад в мізках проросійськи налаштованих малоросів: кому ж віддати свій голос - "канонічному" Януковичу чи "кошерному" Яценюку?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.