Друга російських чекістів і Януковича оголошено у розшук

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.09.2009 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7880

Апеляційний суд Криму вирішив узяти під варту координатора руху “Народний фронт “Севастополь-Крим-Росія” Валерія Под’ячего, якого СБУ звинувачує в закликах до порушення територіальної цілісності України.

Координатор руху “Народний фронт “Севастополь-Крим-Росія” Валерій Под’ячий

Рішення прийняте після того, як Под’ячий не з’явився на засідання суду у порушеній в його відношенні кримінальній справі.

Як повыдомляэться, кримінальна справа відносно Под’ячего за ст. 110 КК («посягання на територіальну цілісність і недоторканість України») була порушена після січневої прес-конференції активістів «Народного фронту «Севастополь-Крим-Росія», на якій вони розповсюдили реліз із закликами до відторгнення від України Автономної республіки Крим.

Призначене на 10 ранку 2 вересня засідання Апеляційного суду АР Крим не відбулося через неявку Под’ячего. Головуючий суддя Анатолій Трофімцов доручив СБУ забезпечити явку Под’ячего і переніс засідання на 14.00. Проте знайти Под’ячего не вдалося.

Зважаючи на подвійну неявку на засідання без поважної причини, а також враховуючи серйозність звинувачення - злочин проти основ національної безпеки, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення свободи на термін від трьох років, - суд вирішив узяти Валерія Под’ячего під варту, і оголосив його в розшук. Забезпечити розшукові заходи суд доручив управлінню СБУ в Криму.

Громадська організація «Севастополь-Крим-Росія» була створена в 2005 році колишніми прихильниками Віктора Януковича - Валерієм Под’ячим і Святославом Компанійцем, які оголосили своєю метою «возз’єднання Криму і Севастополя з Російською Федерацією правовим шляхом». У 2005-2007 роках організація провела в Криму ряд акцій - траурні заходи з нагоди роковин включення Криму до складу України в 1954 році, пікетування штабу українського флоту з вимогою його виводу з Севастополя, акцію «Скасуємо українську мову за непотрібність!», пікетування Верховної ради Криму з вимогою «зняти з його будівлі окупаційну символіку» і прийняти декларацію про возз’єднання Криму і Севастополя з Росією.

Нагадаємо, в 2008 Служба безпеки України розслідувала 2 кримінальні справи за фактом антиконституційних, направлених на дестабілізацію ситуації в країні дій представників об’єднання «Народний фронт «Севастополь-Крим-Росія».

Після того, як СБУ завершила досудове слідство - направила до суду кримінальну справу відносно двох активістів об’єднання «Народний фронт «Севастополь-Крим-Росія».

Кримінальна справа порушена за ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.