Блокуючи парламент, регіонали тупо блефують

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.09.2009 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7886

Фракція БЮТ спростовує твердження окремих нардепів-регіоналів про непідготовленість сьогоднішнього пленарного засідання і називае справжні причини блокування роботи ВР.

Сьогодні фракція БЮТ виступила із офіційною заявою щодо чергового зриву пленарної роботи парламенту.

Ми надаємо її текст без змін та коментарів:

Заява фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України

Сьогодні, 4 вересня, під час позачергового засідання Верховної Ради України, яке було скликане за ініціативою фракції Блоку Юлії Тимошенко для вирішення життєво важливих питань органів місцевого самоврядування, Партія регіонів черговий раз продемонструвала своє політичне безсилля і відчай.

До порядку денного позачергового засідання Урядом та фракцією БЮТ було винесено 41 законопроект, прийняття яких дало б можливість вирішити найгостріші питання, які сьогодні стоять перед органами місцевого самоврядування та місцевими громадами. Понад 30 законопроектів отримали повну підтримку профільних комітетів парламенту і були рекомендовані для прийняття.

Парламент продуктивно розпочав свою роботу і вже протягом перших хвилин роботи було прийнято два важливих законопроекти.

Однак під час засідання парламенту фракція Партії регіонів без жодних вмотивованих пояснень, без виголошення вимог вдалась до своєї звичної поведінки, яку вони демонструють протягом більш ніж року і заблокувала роботу Верховної Ради України.

Сьогодні вся країна стала свідком того, як Партія регіонів своїми діями остаточно підтвердила неспроможність і небажання конструктивно працювати у парламенті, безвідповідальність перед своїми виборцями і повну байдужість до потреб регіонів, місцевих громад та українського народу загалом.

Які б виправдання не звучали з вуст спікерів ПР, як би вони на словах не турбувались про народ – все це лише ширма і блеф. Партії регіонів потрібен не закон про підвищення соціальних стандартів, а показова, безвідповідальна гра. Якби дійсно Партія регіонів турбувалась про високий соціальний рівень населення, то власники промислових підприємств, які є членами Партії регіонів, уже б давно підняли заробітну плату своїм працівникам. Натомість, на їхніх підприємствах відбуваються зниження заробітних плат, тотальні скорочення, люди опиняються на вулиці.

Жодні надумані і недолугі спроби виправдати блокування Верховної Ради не можуть приховати справжньої мети, яку ставить перед собою Партія регіонів – дестабілізувати роботу всіх гілок влади, вкинути державу у безвладдя, посіяти серед населення паніку і на цьому тлі намагатися заробити якісь дивіденди.

У політичної сили, яка заради задоволення своїх амбіцій та владних апетитів цинічно прикривається турботою про населення, а на ділі робить все для того, щоб довести український народ до межі виживання – немає майбутнього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.