Мінекономіки впевнений: гривню обвалили політикани

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.09.2009 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7901

Міністр економіки України Богдан Данилишин переконаний, що економічних причин для девальвації національної валюти немає.

Про це керівник економічного відомства України заявив сьогодні на прес-конференції.

За словами Міністра, нинішня ситуація на валютному ринку пов’язана з непослідовною політикою Національного банку України, а також деяких політичних сил, які намагаються дестабілізувати ситуацію на валютному ринку та погіршити економічну ситуацію, яку завдяки зусиллям уряду вдалося спрямувати на траєкторію зростання. «Є покращення зовнішньоекономічної кон’юнктури, зростання попиту на товари українського виробництва», - сказав Данилишин.

Міністр зауважив, що очікує від Національного банку України скоординованих дій разом з Кабінетом міністрів України. «Ми готові співпрацювати з НБУ. Уряд робить все для стабілізації економічної ситуації», - зазначив Данилишин.

Водночас, Голова НБУ Володимир Стельмах сьогодні на прес-сконференції заявив, що нацбанк готовий витратити $1 млрд. на підтримку курсу гривні.

При цьому він повідомив, що із вівторка Нацбанк переходить на нову систему здійснення своїх інтервенцій шляхом проведення аукціону.

"В першу чергу задовольнятимуться заявки за найвищою ціною", – сказав Стельмах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.