Росіяни заливають кризу традиційно - алкоголем

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 7.09.2009 21:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7902

Через фінансову кризу у Росії економлять на харчах, але не на алкоголі.

Чимало з тих, хто втратив роботу – топить горе в оковитій. Лікарі занепокоєні, адже усе більше росіян помирає через спиртне, або хвороби, які викликає алкоголь.

Криза змушує економити на харчах та одязі, але не на алкоголі. Росіяни, які через кризу втрачають роботу, часто переживають депресію та потрапляють у залежність від зеленого змія. Медики оприлюднюють тривожну статистику: алкоголізм у Росії постійно молодшає. Крім того, часто дешеве сурогатне спитне призводить до летальних випадків. Половину росіян, які помирають у віці від п'ятнадцяти до п'ятдесяти чотирьох років, вбиває саме алкоголь та викликані ним недуги. Утім офіційно у ста-сорока мільйонній Росії від алкогольної залежності лікуються усього два з половиною мільйони.

Минулого місяця президент Росії Дмітрій Медвєдєв назвав алкоголізм "національним лихом". Глава Кремля заявив - поки що боротьба із пияцтвом – відчутного результату не дає. Нещодавно у Росії посилили контроль над виробництвом та збутом алкоголю, а також збільшили покарання за кермування у нетверезому стані. Утім лікарі вважають - причина алкоголізму – низька ціна на трунок.

За даними Міністерства охорони здоров'я Росії споживання алкоголю у країні становить близько вісімнадцяти літрів на добу.

За прогнозом ООН за таких темпів вже за п'ятнадцять років населення федерації скоротиться більш ніж на десять мільйонів. У часи кризи психологи радять не шукати собі розради у пляшці, а знайти собі хобі та більше часу проводити з рідними та близькими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.