Власників “сиротинців” чекає окремий податок

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 30.08.2006 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=791

Державна податкова служба пропонує ввести податок на нерухомість, що буде стягуватися з об'єктів площею не менше 200 кв. м.

Про це у вівторок заявив заступник голови ДПАУ Сергій Лєкар, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, податкова пропонує встановити мінімальну кількість квадратних метрів, з яких буде стягуватися податок на нерухомість, зокрема, пропонується зупинитися на 200 кв. м нерухомості (постійного місця проживання).

Тобто громадяни, які володіють меншою площею, від податку будуть звільнені, пояснив заступник голови ДПАУ.

При цьому Лєкар упевнений, що цей податок необхідно вводити в законодавче поле України, але перед його введенням варто провести громадські слухання, щоб пропозиції, висунуті на них, були враховані при прийнятті відповідного закону.

Ліга нагадує, що раніше незалежний фінансовий аналітик Петро Гордієнко прогнозував, що податок на нерухомість, введення якого передбачене Законом України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року, навряд чи буде затверджений до середини 2007 року.

Існування податку на нерухоме майно в системі загальнодержавних податків передбачено ще в 1991 році Законом "Про систему оподаткування". Проте до сьогоднішнього дня необхідний для його введення спеціальний закон не прийнятий. У Верховній Раді знаходяться на розгляді декілька проектів, внесених в різний час проте, жоден з не пройшов навіть першого читання.

Зокрема, в 1998 році Кабміном був внесений законопроект "Про податок на нерухоме майно (нерухомість)" . Відповідно до нього, будівлі оподатковуються за ставкою, яка встановлюється законом про держбюджет на черговий податковий рік, в розмірах не нижче за один відсоток і не вище за три відсотки від бази оподаткування.

Також в парламенті зареєстровані проект депутатів Євгена Жовтяка і Романа Безсмертного, проект Петра Симоненко і проект Петра Мельника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.