Окрім клептоманії - жодних див. Луценко розкрив таємницю падіння гривні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.09.2009 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7910

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальної справи проти вищих посадовців Національного банку України. На Банкові продемонстрували хто кого кришує.

Про це Луценко заявив журналістам у Києві.

«Згідно з рапортами моїх підлеглих по кримінальних справах, які розслідуються МВС України, виявлено серйозні факти, які можуть бути використані для притягнення до відповідальності за згодою Генеральної прокуратури вищих посадовців Національного банку України», - сказав Луценко.

Водночас міністр не конкретизував такі факти, зазначивши лише, що наразі в МВС знаходяться у провадженні кримінальні справи за фактами розкрадання коштів комерційними банками за сприяння посадовців Нацбанку, за фактами фінансового шахрайства в процесі рефінансування комерційних банків, а також за ознаками фінансового шахрайства під час валютних аукціонів.

«Крім того, в нас є достовірні факти про конкретні дії конкретних посадовців вищого керівництва Національного банку в ході всіх цих фінансових афер», - додав він.

Луценко закликав Президента України Віктора Ющенка навести порядок у Національному банку України.

«Або вони стабілізують курс валюти, припиняють грабіж населення, нічим не підтверджений із фінансової точки зору, або – пора сушити сухарі», - заявив Луценко.

«Політика Національного банку, загалом, вимагає тиші. Але, на жаль, останнім часом у цій тиші відбуваються масові зловживання, розкрадання коштів обчислюється вже сотнями мільйонів. Мені здається, прийшов час розірвати цю тишу й сказати наступне: «Користуючись повною підтримкою Президента України, фактично статусом недоторканності з боку інших державних структур, керівництво Національного банку України покриває й допускає службові зловживання та організацію фінансових махінацій у комерційних банках. Друге – важливіше. У мене складається враження, що валютний курс стає не стільки фінансовим показником, скільки політичною технологією для дестабілізації політичної ситуації в Україні за сценарієм Секретаріату Президента», - заявив міністр внутрішніх справ.

Між тим, на Банковій публічно продемонстрували, що гаранта цілком влаштовує те, що нині відбувається в НБУ і з курсом національної валюти. Ніхто й не збирається нічого міняти, бо, вочевидь має в тому свій інтерес.

«Для виконання цього замовлення «знаним» експертам банківського ринку – мартиненкам, шаровим, луценкам - потрібно лише голосніше всіх кричати «тримай злодія». Відсутність конкретних фактів, що підтверджували б звинувачення на адресу фахівців Секретаріату Президента та Національного банку, вони пояснюють їх «недоторканістю» - заявила прес-служба СП.

«До відома шоу-мена Луценка - недоторканних у цих інституціях немає. Відтак, якщо міліція володіє конкретними фактами зловживань, такі факти повинні бути пред`явлені в установленому законом порядку. На жаль, керівник силового відомства витрачає свій час не на розкриття резонансних справ та розшук справжніх злодіїв, а на рознесення пліток та бруду», - йдеться у заяві.

Її автори наголошують: «Справжня мета цієї зрежисованої атаки – посіяти серед людей зневіру, розгубленість, посилити девальваційні настрої, і тим самим розхитати і завалити банківську систему, поховавши під її уламками свою безвідповідальність разом з надією людей на подолання кризи. Банківська система – загальнонаціональне надбання. Це – мільярди коштів громадян та підприємств, сотні тисяч робочих місць, кровоносна система економіки. Відтак, кожен, хто необдуманими заявами або навмисними провокаціями розхитує її стабільність – наносить непоправної шкоди українській громаді».

Президент України Віктор Ющенко «об’єктивно і критично оцінює ситуацію в банківській системі та робить все від нього залежне для того, щоб її підтримати. Глава держави вірить у те, що банківська система достойно витримає цю кризу, незважаючи на будь-який політичний тиск», - заявляють у Секретаріаті Президента.

Як повідомлялося раніше, 19 серпня Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України за матеріалами Міністерства внутрішніх справ України порушила кримінальну справу за фактами незаконних дій керівництва банку «Надра» при видачі в 2008 році юридичним особам кредитів. Також міністр заявив, що Управління по боротьбі з організованою злочинністю столичної міліції проводить дослідче розслідування за фактами фінансових зловживань на суму 2 млрд. грн. у «Родовід Банку».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.