Шоу під куполом: регіонали тупо блокують залу засідань, а у Литвина - істерика

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.09.2009 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7912

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що якщо БЮТ і Партія регіонів “продовжать кулуарні домовленості”, то він подасть у відставку.

Про це спікер сказав під час сьогоднішнього ранкового засідання погоджувальної ради ВР, на якому були присутні представники всіх парламентських фракцій, крім представників від БЮТ і ПР.

Спікер зателефонував першому віце-спікеру Олександру Лавриновичу і поцікавився, чому представники БЮТ і ПР не присутні на засіданні ради. Лавринович у відповідь повідомив, що в даний час проводяться переговори між БЮТ і Партією регіонів.

У свою чергу, Литвин запропонував цим двом фракціям взяти участь у засіданні погоджувальної ради, а потім проводити переговори між собою. В іншому випадку, за словами глави парламенту, ці дві фракції можуть проводити засідання Верховної Ради і без його участі.

"Є перший заступник і заступник голови ВР, нехай вони проводять засідання. Якщо їм (БЮТ і ПР) щось не подобається, нехай собі обирають нового голову Верховної Ради", - сказав, зокрема, Литвин.

Спікер передав зміст телефонної розмови з Лавриновичем присутнім учасникам засідання. За словами голови парламенту, його перший заступник зазначив, що присутність преси заважає проводити засідання погоджувальних рад. Лавринович також зазначив, що Партія регіонів і БЮТ домовляються між собою. "Ми домовляємося на двох, і коли ми домовимося, буде засідання", - передав Литвин слова свого заступника.

"Це зневага і виняткова демонстрація того, що ми називаємо цинізмом", - додав спікер. Він також повідомив, що у вівторок має відбутися засідання бюджетного комітету для підготовки законопроекту про підвищення соціальних стандартів. Однак на це засідання не прийшли представники Партії регіонів. "Висновок очевидний - закон нікому не потрібний", - констатував Литвин. На його думку, події, що відбуваються є "формою узурпації влади".

При цьому спікер подякував учасникам засідання, попрощався з ними, а потім продемонстрував журналістам, що двері, що ведуть з його приймальні до сесійної зали, заблоковано.

Нагадаємо, що сьогодні фракція ПР з самого ранку продовжила блокувати Раду. Учора заступник лідера фракції ПР Ганна Герман заявила, що зареєструє проект закону, згідно з яким Президент, члени Кабміну і нардепи половину своєї зарплати будуть перераховувати найбіднішим верствам населення.

Тим часом, спікер ВР Володимир Литвин запевнив, що народні депутати не отримають зарплату за 8 вересня, оскільки через блокування роботи парламент не засідав.

Литвин також звинуватив Партію регіонів у лицемірстві, зазначивши, що законопроект про підвищення соціальних стандартів є ключовою фішкою під час виборчої кампанії ПР. Голова фракції БЮТ Іван Кириленко, у свою чергу, останнє засідання погоджувальної ради охарактеризував не інакше як маразм.

БЮТ, за словами Кириленка, висловив готовність підтримати законопроекти ПР про підвищення соціальних стандартів, але тільки в пакеті з підвищенням акцизів на тютюн, алкоголь і паливно-мастильні матеріали. Регіонали таку пропозицію відкинули.

Від “Аратти”: мабуть тільки пану Литвину, який нещодавно зустрічався із гарантом, важко зрозуміти, що блокування засідань парламенту нардепами ПР - звичайне дешеве шоу. Як, до речі, й попередні аналогічні витівки.

При тому, зазначимо, що замість соціальних стандартів, причиною могло б стати будь-що, наприклад, відмова когось дати нардепові-регіоналу цигарку ( що, власне, у минулому, було вірогідним приводом відбирати шапки у громадян Вітьком Януковичем, коли він починав політичну кар'єру ватажка-гопника на Півновці).

Тепер, вочевидь, інші замовники й інші суми замовлень. Адже, недаремно гарант так красномовно натякає на недієздатність парламету, який на його переконання, тільки заважає.

А щоб гарант не був голослівним - проФФесіонал Янукович і його ватага типу бавляться у оППозицію. Спочатку обібрали людей, а тепер, нахапавши мільйонні статки, вимагають якихось соціальних стандартів. Щоб і надалі було легше красти громадські грошики. Бо немає в природі злодія, який би накрався.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.