На Банковій театрально занепокоїлися парламентом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2009 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7919

Особливе занепокоєння Президента України Віктора Ющенко викликає патова ситуація у Верховній Раді.

Про це заявила сьогодні на брифінгу Прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

«Провідні парламентські фракції ведуть себе вкрай безвідповідально, блокуючи під різними, нібито шляхетними приводами роботу ВР. Більше того, останніми днями ми стали свідками того, як народні депутати особисто визнали неспроможність Верховної Ради працювати у сесійному режимі, тобто приймати необхідні для суспільства і держави закони і рішення», - сказала вона.

«Цинізм цієї ситуації вражає й тим, що члени бездіяльного парламенту обурюються на пропозиції не виплачувати їм заробітну платню за дні «простою» ВР. Складається враження, що у передвиборчій боротьбі політичні сили готові каменя на камені не залишити ні від економіки, ні від парламентаризму в Україні. Країна потребує негайного перегляду параметрів бюджету поточного року та вдумливої і кропіткої роботи над бюджетом на наступний рік, але завдяки зусиллям БЮТ та ПР парламент виявився недієздатним», - зазначила прес-секретар Глави держави, нагадавши - в уряді відсутні ключові міністри: фінансів, транспорту, оборони та закордонних справ, віце-прем’єра з паливно-енергетичного комплексу.

«Президент ще раз закликає парламентарів визначитись: або починайте працювати, відкинувши передвиборчі резони, або ініціюйте саморозпуск Верховної Ради. Суспільство втомилось від безвідповідальності політиків та роботи за принципами «нам заважають» та «це не наша відповідальність», - сказала Ванникова.

Вона наголосила, що дана ситуація лише підкреслює нагальність питання внесення змін до Конституції України, запропонованих Президентом. «Інакше у суспільства, на жаль, немає підстав сподіватись на парламентарів та урядовців, які колись нарешті зуміють поділити відповідальність за економічну ситуацію в країні», - сказала прес-секретар Президента.

Замість післямови. Беремося нагадати пані Ванниковій, що всі добре пам'ятають, як Віктор Ющенко, після того, як очолювани ним фракція "Нашої України" проголосувала за зміни до Конституції у редакції від Медведчука-Мороза-Симоненка, назвав нову редакцію Основного Закону - великим копромісом, який принесе мир і спокій у суспільстві.

І що ж змінілося за ці роки? І чому саме зараз, перед виборами Президента, Вікторові Ющенку так почала заважати Конституція, до якої творчо доклалася "Наша Україна"?

В усякому разі, на наше переконання, в тому, що відбувається зараз у парламенті, Конституція, як кажуть, ні до чого. Бо жодна Конституція просто безсила проти брудненьких інтриг осіб, які волею долі потрапили "із багнюки у князі".

Може б варто замінити не тест Конституції, а тих, хто вже давно витирає об неї брудні чоботи?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.