Сьогодні публічно підтверджено: гарант не в курсі звідки у його підлеглих круті тачки і шикарні туалети

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2009 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7921

Президент просить Генпрокурора у 20-денний термін перевірити інформацію про корупційні прояви щодо присвоєння державних нагород.

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням у 20-денний термін перевірити інформацію про корупційні прояви щодо присвоєння державних нагород, оприлюднену народним депутатом України Андрієм Сенченком.

Про це заявила сьогодні на брифінгу прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

Йдеться зокрема, про перевірку інформації, відомої народному депутату з цього питання особисто та - у разі необхідності - вжити відповідних заходів реагування.

«Президент тримає під особливим контролем розслідування резонансних кримінальних справ. Правоохоронні органи України мають більш активно взаємодіяти між собою у розслідуванні, а не займатись виголошенням політичних заяв», - сказала І. Ванникова. У цьому контексті, зазначила вона, Президент стурбований відсутністю прогресу з розслідування справи про вбивство людини колишнім депутатом від БЮТ Віктором Лозинським.

Як повідомлялося раніше, вчора нардеп Андрій Сенченко звинуватив чиновників СП у роздачі державних нагород за гроші. «На будь-яку нагороду, у тому числі найвищу – звання Героя України, існує своя такса, - заявив депутат від БЮТ. - Усі це знають, але вголос не говорять, розуміючи, що довести факт дуже важко, якщо взагалі можливо».

За його словами, наближення виборчої кампанії, а також криза позначилися на «розцінках» – вони стали меншими. Водночас, за словами Сенченка, чим вища посада в чиновника, тим дешевше він бере за послуги, тому що «менше ділитися доводиться з начальством».

«Мені відомий факт, коли один мешканець півдня заплатив за «Героя України» 5 млн. доларів», - каже бютівець. - Почувши про це, один із керівників секретаріату президента, з яким я розмовляв, вигукнув: «Та ну, я б узявся і за 250 тисяч!». Сенченко каже, що за гроші також роздаються й генеральські звання.

Замість післямови. Ми не без здивування для себе відзначили, що із не зрозумілих причин гаранта абсолютно не цікавить, ні корупція у кримському парламенті, ні, наприклад, кримінальні походеньки убивці-мажора Віталія Файнгольда.

Ми, навідзнаку від Президента, абсолютно не бачимо різниці між усіма злочинцями. Проте, судячи із слів Ванникової, для гаранта важливий не факт злочину, а партійність злочинця. Чи не так?

До речі, нам, виборцям, дуже хотілося б почути й публічні пояснення особисто від Віктора Ющенка з приводу "відмазування" його свата, якого упіймали на гарячому, при отриманні хабара у особливо великих розмірах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.