На Банковій не знають, яким є поточний курс гривні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2009 17:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7923

Президент України Віктор Ющенко стурбований спробами представників окремих політичних сил нав’язати суспільству викривлену інформацію щодо ситуації з валютним курсом в країні.

Про це заявила сьогодні на брифінгу прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Автори гучних та безпідставних заяв прагнуть змусити людей забути про те, що валютний ринок - це лише віддзеркалення урядової економічної політики в державі. Сумно визнавати, що національна валюта стала заручницею виборів. Президент України як один з «батьків» національної гривні закликає політикум припинити своїми балачками послаблювати національну валюту - це антидержавницька політика та шлях до економічного колапсу», - сказала Ванникова.

Варто нагадати, зазначила вона, що саме за дорученням Президента Національний банк України вжив низку заходів, які забезпечили врегулювання ситуації з національною валютою. Наприклад, було запроваджено систему валютних аукціонів, які захистили тих громадян, що мають кредити в іноземній валюті від різких коливань обмінного курсу.

«Автори нинішнього скоординованого залпу публічних заяв проти НБУ та Президента України не можуть не розуміти, що працюють не проти Глави держави, а проти фінансової стабільності в цій державі, а отже - працюють проти людей України», - сказала Ванникова.

Замість післямови. Складається враження, що держслужбовці на Банковій живуть або у іншій державі, або у вимірі, який не співпадає із реальним життям.

Адже, якби вони звертали увагу на те, що відбувається у реальному житті, то напевно б помітили те ж саме, що й решта громадян - сьогодні, після гучної заяви Юрія Луценка, курс національної валюти почав зміцнюватися.

Щоправда, це явище, вочевидь, важко буде правдиво пояснити не тільки клеркам СП, а й видатному фінансисту сучасності, який нині тимчасово працює Президентом України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.