БЮТ пропонує мільйонерам-регіоналам встановити на своїх підприємствах європейську зарплатню

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.09.2009 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7929

Фракція БЮТ виступила із офіційною заявою щодо блокування засідань парламенту нардепами Партії регіонів.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України

Сьогодні, 10 вересня, Верховна Рада України вкотре не змогла розпочати свою роботу через блокування фракцією Партії регіонів парламенту.

Цинічно прикриваючись турботою про народ, фракція Партії регіонів цілеспрямовано торпедує роботу парламенту. Мета єдина – дестабілізація ситуації в країні, неприйняттям законів паралізувати роботу Уряду, спровокувати хаос і безвладдя в державі.

Усі вимоги Партії регіонів про підняття рівня добробуту громадян, підвищення заробітних плат та пенсій – це лише передвиборчі гасла і показовий популізм. Те, що жоден представник фракції ПР не з’явився на засідання бюджетного комітету ВР 9 вересня цього року, на якому розглядалося питання про підняття соціальних стандартів, підвищення заробітної платні та пенсій – є яскравим цьому підтвердженням.

Від Партії регіонів не надійшло жодної конкретно порахованої пропозиції: як і наскільки підняти прожитковий мінімум, заробітні плати та пенсії, і що важливо - звідки брати кошти для цього. Натомість безперервно звучать одні й ті ж популістські заклики і пусті гасла.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у цьому зв’язку пропонує наступне:

Членами Партії регіонів є найбільші власники українського капіталу. На їх підприємствах-гігантах працюють сотні тисяч українських громадян. Продукція таких підприємств продається у Євросоюзі та США за світовими цінами. Чи отримують працівники цих підприємства європейську заробітну плату?! Ні! Замість того відбуваються скорочення персоналу, робочих місць, падає заробітна плата, зростає безробіття, люди опиняються на вулиці без надії на майбутнє.

Саме тому фракція Блоку Юлії Тимошенко закликає Партію регіонів зобов’язати своїх членів-власників підприємств підняти заробітну плату для своїх працівників в 1.5-2 рази, без будь-яких скорочень. А це, у свою чергу збільшить надходження до Пенсійного фонду, дасть можливість підвищити пенсії та суттєво підняти соціальний рівень пенсіонерів. Адже лише підвищення реальної заробітної плати на підприємствах є єдиним законним джерелом підвищення добробуту трудящих, збільшення пенсійних та інших соціальних виплат. Все інше – від лукавого!

Суттєво піднявши заробітну плату на підприємствах, які належить членам Партії регіонів, ця політична сила на власному прикладі зможе продемонструвати, що їм не байдужа доля людей, що вони дійсно турбуються про добробут народу, а не цинічно прикриваються його скрутним становищем для облаштування свого політичного майбутнього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.