Партія регіонів балансує на межі розколу

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 10.09.2009 14:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7930

У випадку, якщо стратегія політичної комунікації Партії регіонів не зміниться, її чекає жорстка внутріпартійна дискусія, формування демократичної платформи і опозиції до Віктора Януковича.

З таким прогнозом виступив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, коментуючи блокування ПР трибуни Верховної Ради України, повідомила прес-служба агентства.

"Сьогодні технологи Януковича "навмання" використовують депутатів членів фракції ПР, штовхаючи їх на необдумане блокування парламенту і підштовхуючи тим самим його до розпуску. Більшість з тих, хто сьогодні блокують трибуну і президію, навряд чи потраплять на прохідні місця у списку на наступних виборах, якщо вони відбудуться раніше встановленого законом терміну", - вважає Бала. Крім того, на його думку, сьогодні в партії очевидним є загострення внутрішньої дискусії між групами впливу.

"Проте головною проблемою залишається непрогнозованість особисто Януковича і його неготовність вести системну й ідеологічну дискусію. Все це може стати причиною того, що ближче до дати виборів розбіжності у партії набудуть критичного характеру, і формально може оформитися т.з. "демократична платформа", опозиція до Януковича", - спрогнозував Бала.

На його думку, нинішнє найближче оточення Януковича не до кінця віддає собі звіт про природу електоральної популярності ПР й іноді дозволяє собі жонглювати ідеологічно важливими речами.

"Відверте нехтування принциповими для ідеологічного виборця ПР речами, яке демонструє оточення Януковича, може призвести до спаду мотивації його електорату. Зокрема, невиразне пояснення причин нинішнього парламентського деструктиву істотним чином послаблює образ сильного господарника, прагматика і людини слова, яку вибудовували Януковичу роками", - відзначив експерт.

Як повідомлялося раніше, на поточному парламентському тижні депутати від Партії регіонів починають кожен робочий день з блокування трибуни ВР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.