Замість реформ нашоукраїнський міністр відстоює совкову монополію

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 10.09.2009 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7932

Жорстка критика Міністра ЖКГ України Олексія Кучеренка впровадження систем автономного та індивідуального опалювання - це свідчення лобізму і спроби збереження монополії на ринку надання ЖК-послуг.

Так прокоментував результати селекторної наради в МінЖКГ по підготовці країни до опалювального сезону заступник Директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький.

«Міністр ЖКГ не просто не сприяє проведенню системних реформ в галузі ЖКГ - впровадженню енергозберігаючих технологій, розповсюдженню систем індивідуального опалювання, - але всіляко гальмує їх, консервуючи нинішнє монопольне положення державних систем централізованого опалювання. І це на тлі того, що вже зараз, на початку осені, існують колосальні заборгованості населення по оплаті ЖК-послуг, що загрожує масовими відключеннями від теплопостачання. У тій тарифній плутанині і беззаконні, які сьогодні спостерігаються в Україні, люди ризикують опинитися взимку в неопалювальному житлі. Але Кучеренко при цьому піклується не про те, як гарантувати людям безперебійну подачу тепла в опалювальний сезон, а як би зберегти монополію на надання послуг і контроль над фінансовими потоками. Морально і технічно застаріла радянська система ЖКГ не витримує нинішнього навантаження і не відповідає новим технологічним нормам, прийнятим в країнах ЄС. Подальша її експлуатація небезпечна», - вважає експерт.

На думку Голобуцького, Кучеренко бореться з впровадженням енергозберігаючих технологій і створенням конкурентного середовища в ЖКГ.

«Як відомо, що завдання держави полягає не в підтримці якогось одного з гравців на ринку, а в створенні конкурентних умов, від яких виграє кінцевий споживач. Інакше яким чином можна вести мову про регуляторну реформу на ринку ЖКГ, якщо ми стикаємося з настільки кричущими принципами державного патерналізму?», - відзначив Голобуцький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.