Першого заступника Стельмаха викликали до слідчого

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.09.2009 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7934

Сьогодні слідчий Головного слідчого управління МВС України підписав повістку про виклик на допит першому заступникові Голови Національного банку України.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

- Я, в принципі, усвідомлюю, що Національний банк України і українська гривня потребують тиші. Це – дуже важлива умова для збереження стабільної національної грошової одиниці. Але цією тишею останнім часом користуються фінансові шахраї, які розкрадають комерційні банки та валютні ресурси на сотні мільйонів гривень, - зазначив Міністр.

Як відомо, про такі зловживання керівник правоохоронного відомства вже інформував керівництво держави.

- Ті матеріали, які ми маємо на руках, і та остання, отримана нами інформація, свідчать про можливість притягнення до відповідальності і посадовців Національного банку. Моя заява була для них несподіванкою і, вочевидь, падіння курсу долара на 90 копійок помітили всі, - повідомив Юрій Луценко.

Міністр внутрішніх справ сподівається, що такі дії правоохоронного відомства сприятимуть подальшій стабілізації курсу гривні. Водночас Юрій Луценко прагне отримати інформацію й про те, «хто відповідає за безконтрольність над колосальними фінансовими шахрайствами, коли сотні мільйонів грабують серед білого дня».

- Хто відповість, де позитив від вливання у банківську систему 83 мільярдів гривень, і чому це не відчувають ні люди, ні економіка? – зазначив Юрій Луценко.

Як повідомлялося раніше, Міністр внутрішніх справ Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальної справи проти вищих посадовців Національного банку України. У відповідь, на Банковій миттєво назвали заяву Луценка зрежисованою атакою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.