Терорист-українофоб І.Марков благополучно схований своїми елітними покровителями від народного гніву

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.09.2009 09:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7943

Колишній депутат Одеської міської ради Ігор Марков, щодо якого порушена кримінальна справа, не з’явився на допит у слідчий відділ УМВС України міста Миколаїв по повістці.

Марков - ще одна недоторкана священна корова псевдоукраїнського правосуддя

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За словами співбесідника агентства, громадянин Марков близько години ночі 10 вересня перетнув пішки лінію державного кордону на контрольно-пропускному пункті української Молдови «Удобное».

За оприлюдненими відомостями громадського руху «Комітету оборони Одеси», «Ігор Марков зараз переховується від органів внутрішніх справ України на території Придністров’я, куди прибув з паспортом громадянина Російської федерації».

«Комітету оборони Одеси», йдеться в заяві, «також стало відомо, що депутат Одеської міськради, голова міської організації неіснуючої партії «Родіна» Валентин Дубовенко разом із сподвижниками Маркова - Світланою Фабрикант і Григорієм Кваснюком збираються виїхати в цю ж республіку для зустрічі з лідером-втікачем для координації дій і заяв».

Як повідомлялося, ввечері 8 вересня мільярдер-терорист Марков був затриманий на в’їзді до Одеси для вручення повістки в міліцію.

Він повинен був з’явитися до слідчого Міського управління МВС в Миколаєві 10 вересня о 10.00. Українофоб Марков викликався на допит у зв’язку із порушенням відносно нього кримінальної справи по звинуваченню в побитті учасника мітингу Всеукраїнського об’єднання ”Свобода” 2 вересня 2007 року за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (”злісне хуліганство”).

А партію “Родіна”, виявляється, ніхто і не забороняв

Міністерство юстиції лише скасувало своє рішення про взяття до відома інформації про внесення змін до статутних документів та у складі керівних органів екстремістської партії "Родіна". Про це повідомили у прес-службі міністерства.

У повідомленні наголошується, що Міністерство юстиції не має повноважень своїми рішеннями забороняти політичну партію чи анульовувати її реєстраційне свідоцтво.

Заборона політичної партії та анулювання реєстраційного свідоцтва, що має наслідком припинення діяльності політичної партії, розпуск її керівних органів, обласних, міських, районних організацій і первинних осередків та інших статутних утворень політичної партії, припинення членства в політичній партії, це санкції, які згідно з Законом України "Про політичні партії в Україні" та Кодексом адміністративного судочинства застосовуються виключно судом.

У прес-службі нагадують, що 2 вересня 2009 року Мін’юстом видано наказ, яким скасовано власне рішення від 2 жовтня 2008 року щодо цієї партії та визнано нечинним видане їй свідоцтво, котре містило змінену назву та юридичну адресу.

За повідомленням, рішення від 2 жовтня 2008 року про зміну назви на "Партія "Родіна", керівника та юридичної адреси приймалося Міністерством юстиції виключно на підставі заяви самої партії та поданих документів, що носили повідомний характер. Наказом міністерства була взята до відома інформація про внесення змін до статутних документів та у складі керівних органів Прогресивно-демократичної партії.

Скасування наказу міністерства від 2 жовтня 2008 року №1672/5 стало результатом перевірки правомочності сьомого (позачергового) з’їзду Партії від 20 серпня 2008 року, яка проводилася за участю територіальних органів юстиції відповідно до звернення Служби безпеки України.

Як ми повідомляли, Міністерством юстиції була визнана неправомочність з’їзду партії та відсутність кворуму повноважних делегатів. В результаті на сьогодні відновлено назву, керівника та юридичну адресу партії, яка існувала до сьомого (позачергового) з’їзду від 20 серпня 2008 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.