Віктор Пинзеник: Уряд Януковича захоплюється політикой, відкатами, але ніяк не проблемами нашого життя

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 31.08.2006 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=795

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник прокоментував кроки “універсального уряду” та заяви свого наступника Миколи Азарова щодо дефіциту бюджету.

Уряд займається політикою, а не проблемами нашого життя

Голова партії "Реформи і Порядок" Віктор Пинзеник вважає, що спроба Кабміну обмежити повноваження Президента є "яскравим прикладом політизації діяльності уряду". Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє офіційний сайт партії "Реформи і Порядок" .

"Замість того, щоб займатися злободенними питаннями, які є у нашому суспільному житті, уряд, по-суті, зайнявся тлумаченням Конституції. Завтра ми отримаємо тлумачення повноважень Верховної Ради, а потім ще й Організації Об’єднаних Націй", – зазначив лідер ПРП.

Він наголосив, що "повноваження Президента визначені Конституцією України, він глава держави, і уряд не може визначати ці повноваження".

Коментуючи проект програми Кабміну, який передбачає надання російській мові статусу другої державної, Віктор Пинзеник підкреслив: "Це ще один яскравий приклад того, що уряд мало цікавлять проблеми нашого життя, а уряд займається політичними питаннями. При чому дивним є те, що документи, які готуються урядом, передбачають норми, які прямо суперечать Конституції. Це – нонсенс".

Відповідаючи на запитання про можливі наслідки порушення урядовцями Універсалу національної єдності, Голова ПРП зазначив: "Дуже важко Універсал вважати документом, який би давав можливість здійснювати юридичні дії. Але це свідчення того, наскільки тримають слово окремі політичні сили".

Кабмін відновлює податкові пільги для "обраних"

Віктор Пинзеник також спростував заяви свого наступника в уряді Миколи Азарова щодо проблем з виконанням бюджету.

"Ми сім місяців перевиконували доходи бюджету, тобто ми забезпечили фінансовими ресурсами виконання всіх зобов’язань бюджету. І дефіцит бюджету менший, ніж ми розраховували. Ми отримали за сім місяців на 600 мільйонів більше, ніж було передбачено нашим планом. А ті заяви, які постійно звучать – очевидно, мова йде про підготовку громадян до того, що відновленням податкових пільг для "обраних" у бюджеті уряд збирається зробити проблеми", – сказав Віктор Пинзеник.

Він також зауважив, що внаслідок запровадження податкових пільг "втрати бюджету будуть 12,5 млрд. гривень".

Уряд надмірно захоплюється інвестпроектами

Віктор Пинзеник негативно оцінює надмірне захоплення нового уряду інвестиційними проектами. Про це він сказав у коментарі газеті "Коммерсант – Украина".

"Найбільш прозора система, коли гроші роздають людям. Тут неможливі які-небудь схеми, – зазначив лідер ПРП. – При інших схемах – держзакупівлях і будівництві – процвітає явище, яке називається відкатом".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.