Мінюст звернувся до суду про закриття політичних партій

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.09.2009 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7955

Міністерство юстиції просить суд анулювати свідоцтва про реєстрацію 8 політичних партій через порушення закону “Про політичні партії”. Серед кандидатів на закриття - чекістська “Родіна”.

Про це на прес-конференції повідомив міністр юстиції Микола Оніщук.

За його словами, було перевірено 20 партій, з них 8 не виконали вимоги закону.

Серед них: партія «Україна майбутнього», «Захист місцевих інтересів народу», партія «Пробудження», «Народна Воля», партія «Захисту прав людини», «Громадська партія України», партія «Громадський рух України», «Прогресивно-демократична партія України»(«Родіна»).

Він відзначив, що закон передбачає зобов’язання Мін’юсту подати до суду відповідне клопотання про анулювання свідоцтва і припинення діяльності партій, що порушили вимоги закону.

«У зв’язку з цим нами подано до адміністративного суду Києва відповідні подання і вже відкрито провадження у справах про анулювання свідоцтв про реєстрацію 8 політичним партіям», - додав міністр.

За його словами, ці партії не створили обласні осередки у встановлений законом термін.

Крім того, Оніщук відзначив, що з 28 квітня 2011 року Мін’юст почне перевірку політичних партій щодо їхньої участі у виборах Верховної Ради або виборах на посаду Президента.

Діючий закон про політичні партії, за словами міністра, зобов’язує партії брати участь у відповідних виборах, при цьому якщо вони не беруть участь впродовж 10-річного періоду у виборчих кампаніях, це є підставою для припинення їхньої діяльності.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції визнало таким, що втратило силу свідоцтво про реєстрацію політичної партії «Родіна».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.