Тимошенко розповіла про дерибан Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2009 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7962

Уряд достроково повернув зовнішні запозичення держави по кредитам, взятим попередніми урядами на суму понад 6 млрд. грн і роздерибанені Януковичем.

Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час сьогоднішнього засідання уряду.

Прем’єр-міністр відзначила, що це запозичення було зроблено Урядом Януковича-Азарова в останній рік їх перебування при владі нібито на 12 років. Насправді ж, за словами Тимошенко, ці кошти було взято під надзвичайно високі відсотки, а угода передбачала право пред’явлення державі вимог погашення кредиту в будь-який момент: «Саме тому сьогоднішньому Уряду України достроково пред’явили 753 млн. доларів».

За словами Тимошенко, так само попередній уряд запозичив 1 млрд. дол. на потреби «Укравтодору»: «Гроші були повністю розкрадені і списані. Казали, що це гроші на 10 років, а потім нам пред’явили цей мільярд для дострокового повернення під час кризи».

«6 млрд. грн. для сьогоднішньої ситуації в дуже важких кризових умовах – це важкий удар по Україні, який нанесений Азаровим і Януковичем... Але ми ці кошти повернули вчора вчасно і як країна з честю вийшли з цієї ситуації», - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.