В Україну не пустили російських провокаторів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.09.2009 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7975

Сьогодні вранці, в аеропорту Бориспіль затримали знімальну групу журналіста Аркадія Мамонтова, який працює на телеканалі “Росія”.

Рупор Кремля - Мамонтов відомий як автор наклепницького фільму про події в Південній Осетії в 2008 році

Як повідомив РіА Новості по телефону оператор авторської програми Мамонтова Ігор Білокопитов, самого Мамонтова у складі групи не було, тому що він збирався прибути в Україну пізніше.

"Мене затримали на митниці, допитали, після чого обшукали. Потім мені повідомили, що за брехливу інформаційну пропаганду проти України мені заборонено в'їзд в цю країну протягом п'яти років", - повідомив Білокопитов.

Торік, після нападу Грузії на Південну Осетію журналісти, серед яких був Білокопитов, зняли фільм “Свій - Чужий” про нібито участь громадян України в серпневій війні на боці Грузії. Цього разу знімальна група прямувала в Україну для зйомок нового фільму.

Як повідомляє сайт телеканалу “Вєсті”, “Свій - Чужий” розповідає, чим Україна допомагала Грузії до і під час конфлікту і хто з українців вів бойові дії в зоні зіткнення. Під час журналістського розслідування, яке тривало п'ять місяців, знімальна група, яка побувала і в Україні, і в Південній Осетії, виявила, що "для війни в Грузії була створена дуже добре продумана система, яка не один рік вербувала фахівців і найманців".

В інтерв'ю “Вєстям” Мамонтов заявив, що "в Україні було проведено приховану мобілізацію". "12-13 серпня були покликані резервісти. Ми знайшли їх. Їм пропонували: або безкоштовно поїдеш у Карпати ліквідувати наслідки повені, або за гроші - до Грузії", - сказав Мамонтов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.