Загадкові маневри. Медвєдєв чи то погрожує, чи то піарить Ющенка

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 21.09.2009 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7979

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв видав черговий спіч іноземній аудиторії та продемонстрував на увесь світ своє блюзнірство та невігластво щодо знань об’єктивних фактів історії.

У Росії сердешне і дружнє ставлення до України, але президентові Дмітрію Медвєдєву дуже образлива антиросійська політика Президента Віктора Ющенка.

"Це сердешне, дружнє ставлення (Росії до України). У нас у всіх є родичі на Україні, близькі і друзі, у нас у всіх є потреба спілкуватися", - сказав глава держави в інтерв'ю CNN.

Медвєдєв підкреслив, що "Україна рухається своїм шляхом, це самостійна держава", і визнав, що у цієї країни "дуже великі економічні труднощі, є свої проблеми національного порядку".

Медвєдєву не подобається тільки одне: "Що основною лінією політики у діючого керівництва, я маю на увазі в даному випадку Президента країни, стала антиросійською позиція. І що б там не говорили, я абсолютно упевнений в тому, що це основна лінія поведінки".

"Це дуже образливо і неправильно, тому як ми настільки близько зв'язані народи, що всякий, хто намагається вбити клин між двома народами, здійснює помилку, якщо не сказати злочин перед майбутніми поколіннями", - вважає російський лідер.

Він пояснив, що його серпневе звернення до Ющенка "мало тільки один сенс - щоб українські політики, перш за все Президент України, замислювався про цю політику".

"Мені не дуже подобається, що на Україні відбувається героїзація нацистських злочинців. Взагалі-то ми колись всі разом боролися проти нацизму. Це розуміють в інших країнах, але чомусь не хочуть розуміти деякі українські керівники. Я маю право на такі оцінки, тому що це загальний виклик, загальна загроза. Нацистські злочинці колись були судимі Нюрнберзьким трибуналом", - сказав Медвєдєв.

За його оцінкою, "є речі, які є важливими для майбутнього наших стосунків". "Ми нічого не нав'язуємо, ми ні до кого не звертаємося. Я навіть не апелюю до народу України, тому що у народу України є своє керівництво. Але, як керівник країни, я повинен заявити позицію своєму колезі", - заявив президент РФ.

Він нагадав про "неприємне рішення - не відправляти, тимчасово поки, нового посла на Україну, щоб наші українські колеги все ж замислювалися про наслідки такого курсу".

Від “Аратти”: нам, українцям, дуже прикро, що такий інтелектуал, як Дмітрій Медвєдєв або відвето бреше, або ж просто видає бажане за дійсне.

Ми можемо нагадати йому реальність. А вона така, що більше половини населення "дружньої" Росії бачить в українцях ворогів. Про це вперто свідчить соціологія і ці результати досліджень віддзеркалюють сучасну політику Кремля. Щоб переконатися у цьому навіть не потрібно бути соціологом - достатньо подивитися російське телебачення.

Проте, найбільше нас здивували апеляції Медвєдєва до Нюрнбергу. Зокрема, нам, українцям вельми цікаво, яких нацистів, засуджених Міжнародним трибуналом, реабілітують в Україні? Принаймні, ми не знайшли у матеріалах Нюрнберзького суду жодних згадок ни про ОУН, ні про УПА. Хоча, можливо пан Медвєдєв не в курсі саме тому, що досі немає в природі повного російського перекладу цих публічних документів. Точніше є, але купюри від ЦК КПРС у редакції 1964 року, дещо доповнені у 90-х.

І напевно - не буде у найближчому майбутньому, бо тоді, коли ці матеріали будуть доступні кожному росіянину, тупо брехати буде важче.

Тоді треба буде напрягати інтелект, аби підтримати своїх протеже серед українських політиканів.

І на цьому тлі, повірте, абсолютно дивакувато виглядає відсутність російсьського посла в амбасаді: хіба що весь світ бачить, що у Кремлі сидять феодали із рівнем міслення на рівні раннього середньовічча, коли з-за дрібних особистих образ корольків розпочиналися війни між державами. Різниця в тому, що у Росії є ядерна зброя, хоч і іржава, але все ж.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.