Єханурова звинувачують у махінаціях з газом?

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 1.09.2006 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=798

Екс-губернатор Луганщини Олександр Єфремов стверджує, що уряд Юрія Єханурова проводив махінації на газовому ринку країни, що в результаті і призвело до банкрутства “Нафтогазу України”.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело" .

"Пару днів назад я розмовляв з Миколою Азаровим. Він мені показав графіки цінової політики по газу. Я був вкрай здивований з приводу того, що робив попередній уряд. На ціні вітчизняного газу, що продавали населенню, діставали прибуток 123%. Коли працював Кабмін Януковича, закладався збиток у 12% для того, щоб "Нафтогаз України" відшкодовував його з інших доходів", - зазначив Єфремов.

"А по промисловій групі прибутковість постачань газу для цієї фірми складала на 1 тис. кубометрів 473 грн. І при цьому компанія має мільярдні збитки. Це документально підтверджено. Потрібно розбиратися. І тепер є кому. Прийшли професіонали", - додав він.

На питання, чи дійсно в Партії регіонів на сьогодні намітився серйозний внутрішній конфлікт по лінії "партія миру" і "партія війни", Єфремов завірив, що ніякого розколу в партії немає.

"Є плюралізм думок. Я беру участь у всіх засіданнях на різних рівнях. Суперечки бувають дуже і дуже гарячі. Кожний доводить свою точку зору. І голосування далеко не завжди одноголосні. Це чудово, це демократично. Нам не потрібен указуючий перст", - зазначив він.

Серед найдискусійніших Єфремов згадав питання підписання Універсалу і відзначив, що регіонали не знімають для себе питання федералізації.

"Федералізація з об'єктивних причин не може бути знята, тому що в країні є різні інтереси і реальні історичні передумови", - зауважив "регіонал".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.